Bahçeli: Polise yumruk atanın TBMM'de yeri olamaz

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, İstanbul Kadıköy'de polise yumruk atan DBP'li vekil için, "Polise yumruk atan kişilerin TBMM'de yeri yok. Bunların dokunulmazlığı hızlı bir şekilde kaldırılmalıdır" dedi.

GÜNDEM 14.06.2022, 11:50 14.06.2022, 13:00
Bahçeli: Polise yumruk atanın TBMM'de yeri olamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalar yaptı. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde…

Bahçeli, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerine yüklendi

Sağanak yağışların hayatı olumsuz şekilde etkilediğini dile getiren MHP lideri Devlet Bahçeli, “Ankara ve İstanbul başta olmak üzere pek çok kentimizde hayat duracak noktalara gelmiştir. Hem İstanbul hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi acınası bir acizlikle olanları izlemiştir” şeklinde ifade etti.

“Hükümet belediyelerin yerini doldurmuştur”

Meteorolojinin uyarıda bulunduğunu ancak tedbir alınmadığını söyleyen Devlet Bahçeli, “Bütün uyarılara kulak asılmayıp önlem alınmamıştır. Bile bile halkımızı yüzüstü bırakmışlardır. Belediye idareleri bir defa daha sınıfta kalmıştır. Yağmur ve kar yağdıktan sonra yapılan her şey boş bir harekettir. Hükümet, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin yerini doldurmuştur. Yoğun olarak yaşanan yağıştan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Helikopter kazası için başsağlığı diledi

İtalya Toskana’daki Cusna Dağı’na çarparak düşen helikopterle ilgili de açıklama yapan Bahçeli, “İtalya'da yaşanan helikopter kazasında 7 kişi yaşamını yitirmiştir. Vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, Eczacıbaşı Holding ve ailelerine de başsağlığı diliyorum” diye aktardı.

“Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır”

Sözlerinin devamında hain terör saldırılarını lanetleyen Bahçeli, “Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. ‘Yaşarsak devlet biziz ölürsek cennet bizim’ diyerek yola koyulan kahraman şehitlerimizin kanları yerde kalmayacaktır. Katillere gereken bütün cezalar verilecektir. Evlatlarımızın canına kast edenlerin tüm hayatları zindan edilecektir. Terörle mücadele sonuna kadar sürdürülecek, bu melanet en sonuna kadar her zeminden sökülüp atılacaktır. İkinci bir tercihimiz bulunmayacaktır” dedi.

Bahçeli’den teröristlere 3 şart

Türkiye'ye karşı ihanet eden PKK'lı teröristler için 3 şartlı bir çıkış yolu olduğunu belirten Bahçeli, “İlk olarak terör saldırılarına ön şartsız son verilmeleri gerekiyor. Daha sonra silahlarıyla beraber teslim olmalıdırlar. Son olarakta haklarında verilecek her türlü hükme boyun eğip cezalarını çekmeleri gerekiyor. Terörle mücadele zorlu bir süreçtir. Görülen kanlı tablonun arkasında üniformasız barbarlar bulunuyor. PKK sadece PKK'dan oluşmamaktadır. Türk halkıyla kimlerin hesabı bulunuyorsa terörizmin baronları, terör örgütlerinin destekçisi de o kişilerdir” ifadesinı kullandı.

Bahçeli’den ABD’ye terör tepkisi: “Dost mu, düşman mı?”

Terörle mücadele kapsamında ABD’nin tavrını eleştiren Bahçeli, “Türkiye'nin haklı sınır ötesi operasyonu an meselesiyken, ABD askerleriyle PKK/YPG'li teröristlerin birlikte poz vermeleri neyin imasıdır? ABD'li askerlerle teröristlerin birlikte ne işi vardır? Mehmetçiklerimize ateş edenlerle, ihanet edenlere yardımcı olmak insanlık onurunun neresiyle bağdaşacaktır? ABD tavrını netleştirmek zorundadır: Bu ülke düşman mıdır, dost mudur? Bizim kaygımız sadece Finlandiya ve İsveç ile alakalı değildir. ABD'nin hain terör örgütüyle can ciğer olması uygun bir davranış değildir. Türk Devleti düşmanın da dostun da mert ve doğrucu olmasını bekler. Türkiye'nin terörle mücadelesinde asla geri dönüş olmayacaktır” dedi.

Polise yumruk atan vekile sert tepki

Polise yumruk atan DBP’li vekile tepki gösteren Bahçeli, “Bu kişinin TBMM'de görev yapması zuldur. Bu şekilde bir küstahlığa hangi ülke onay verir. İstanbul Kadıköy'de polise böyle davrananlar, diğer bir taraftan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde izinsiz yollarla pankart asmaya çalışırken polisle kavga eden milletvekillerinin TBMM 'de yeri yoktur. Bunların dokunulmazlığı hızla kaldırılmalıdır. Peki, Kılıçdaroğlu’nun bu olay karşısındaki sessizliğini nereye yoralım. Polise yumruk atanın karşısında mısın yanında mısın? Kadıköy'de polise yumruk atan kişiye destek olan kişiler bellidir ve şu anki CHP yönetimidir. Kılıçdaroğlu'nun CHP, eski CHP değildir söylemleri boşuna değildir” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)