Özel'den o isme net çağrı: "Çekilmezsen CHP'ye dönemezsin!"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in adaylıktan çekilmemesi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i küplere bindirdi. CHP'nin Sarıyer adayının Oktay Aksu olduğunu hatırlatan Özel, Şükrü Genç'e çağrıda bulundu. CHP lideri, "AK Parti tehlikesi var kapıda. Partiye gönül verdiysen çekilirsin. Şimdi çekilmezsen partiye de dönemezsin." dedi.

SİYASET 28.03.2024, 12:55 28.03.2024, 13:05 Hakan Öksüz
Özel'den o isme net çağrı: "Çekilmezsen CHP'ye dönemezsin!"

Pazar günü yapılacak yerel seçim öncesi mitingden mitinge koşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Sarıyer'de yapılan halk buluşmasında konuştu. Yarışın AK Parti ile CHP arasında geçeceğini sık sık dile getiren Özel, bu kez başka bir rakibine "adaylığını çek" çağrısında bulundu. Özel'in hedefindeki isim, 31 Mart'ta da adaylığını koyan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç oldu.

"Ne kadar partili olduğun geldiği gün değil, gittiği gün belli olur"

Yıllarca CHP'nin adayı olarak partiye hizmet verdiklerini söyleyen kişilerin, bunu gösterme zamanının geldiğini dile getiren Özgür Özel, "Bir kişinin bir partiye ne kadar gönül verdiği geldiği gün değil, gittiği gün belli olur. Gençleşme ve değişim çağrısı yapıyorum. Şimdi sen deneyimini başka tarafa yönelt, burada yeni bir heyecan oluşturalım." dedi.

"AK Parti'nin kazanması riskine alet oluyorsun"

CHP'nin Sarıyer adayının Oktay Aksu olduğunu vurgulayan Özgür Özel, "CHP'nin karşısına rakip olarak çıktığınız için AK Parti'nin kazanma tehlikesi var şu an. Sarıyer'e AK Partili birinin kazanması riskine alet olduktan sonra 'partiye döneceğim' diyemezsin." ifadeleriyle Şükrü Genç'e kapıyı kapattı.

"Şimdi çekilmezsen partiye de dönemezsin"

Şükrü Genç'e son kez çağrı yaptığını dile getiren Özel, "CHP'nin genel başkanı olarak söylüyorum. Daha önce de 'Yapma başkanım, büyüğümüzsün. Gel de genel merkezde çalışalım' demiştim. AK Parti tehlikesi var kapıda. Kalmış 4 gün. Bu partiye gönül verdiysen çekilirsin. Şimdi çekilmezsen partiye de dönemezsin." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)