İYİ Partili Çömez'den Özgür Özel'e "siyasi kalpazanlık" suçlaması

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turhan Çömez, gazetecilere konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İYİ Partililerden oy istemesini "siyasi kalpazanlık" olarak niteleyen Çömez, "Önce kendi partisine, sonra da DEM Parti'ye yönelmek, onun için daha doğru bir siyasi yol haritası olacaktır." dedi.

SİYASET 26.03.2024, 11:22 26.03.2024, 17:53 Hakan Öksüz
İYİ Partili Çömez'den Özgür Özel'e "siyasi kalpazanlık" suçlaması

Seçim çalışmaları kapsamında Edremit Körfez bölgesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turhan Çömez, İYİ Partililerden oy isteyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki gösterdi.

"Sayın Özel'in yaptığı, çaresizlik göstergesi"

Mitinglerde özellikle İYİ Partililere seslenerek oy isteyen Özel'in yaptığının "siyasi kalpazanlık" olduğunu kaydeden Turhan Çömez, "Son olarak Manisa'da aynısını yaptı. İYİ Partililerden oy istiyormuş, bu siyasi kalpazanlıktır. Başka bir partiye gönül vermiş kişilerden bu şekilde oy istemek, çaresizlik göstergesidir." dedi.

"Kendi adaylarına da CHP tabanına da güvenmediği anlaşılır"

Özgür Özel'in öncelikle CHP'lilerden oy istemesi gerektiğine vurgu yapan Çömez, "Önce kendi partisine oy verenler ikna etsin, daha sonra diğer partilere geçsin. Sayın Özel, bu huyundan vazgeçmeli. Aksi takdirde Özgür Özel'in kendi adaylarına da CHP tabanına da güvenmediği anlaşılır. Bu da CHP için büyük zaaf olacaktır." ifadelerini kullandı. 

"DEM Partililere yönelsin, daha doğru olur"

CHP liderinin oy istemesi gerektiği partinin DEM Parti olduğunu kaydeden İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turhan Çömez, "Çünkü İYİ Partililerden oy alamaz. DEM Parti'ye yönelmek, onun için daha doğru bir siyasi yol haritası olacaktır." diye konuştu.

Yorumlar (0)