19 yaşındaki genci öldüren tokat! 2 çocuk tahliye edildi

Beyoğlu'nda, 19 yaşındaki Abdullah Şakun'un ölümüne sebep oldukları iddia edilen 14-17 yaşları arasındaki 3'ü tutuklu 4 çocuk, "Kasten öldürme" suçundan yargılandı ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle mahkeme karşısına çıktı. İlk duruşmada mahkeme, tutuklu olan 2 çocuğun serbest bırakılmasına karar verildi.

GÜNDEM 26.03.2024, 11:34 27.03.2024, 09:16 Buse Önder
19 yaşındaki genci öldüren tokat! 2 çocuk tahliye edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, 14 yaşındaki E.Ö., 17 yaşındaki E.D., 16 yaşındaki E.A. ve 15 yaşındaki M.E.D. hakkında "kasten öldürme" suçundan dava açıldı.

25 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşen olayın anına ait görüntülerin yer aldığı iddianamede, Abdullah Şakun'un saat 17.14'te Çıksalın Parkı'na geldiği ve 3 dakika sonra ayrıldığı belirtildi. Bu süre zarfında, suça sürüklenen çocukların Şakun'u takip ettiği ve sonrasında fiziksel saldırıya geçtikleri ifade edildi.

Öldüren tokat darbesi

İddianamede, E.A'nın Şakun'un sol kulak ve kafasına sert bir tokat attığı, diğer şüphelilerin ise Şakun'a tekme attığı görüntülerin olduğu belirtildi. M.E.D'nin maktulün kaçmasına engel olmak için beklediği ve Şakun'un sonrasında sığınmaya çalıştığı demir parmaklıklı kapının arkasına sığındığı ifade edildi.

Ayrıca, suçluların Şakun'u takip etmeye devam edeceklerini ve öldürme kastıyla hareket ettiklerini belirtildi. Şakun'un maruz kaldığı travmanın sinir uçlarının aşırı uyarılmasına ve ardından ani solunum ve dolaşım durmasına neden olduğu, bu komplikasyonların ölümüne yol açtığı ifade edildi.

Suçlamaları reddetti

İfade veren M.E.D., Şakun'u daha önce hiç görmediğini ve bir arkadaşıyla husumetli olduğunu belirtti. Olay günü, Şakun'un kendisine küfrettiğini ve özür dilemesini istediğini ancak bunu reddederek kendisine saldırdığını ileri sürdü. E.A. ise öldürme kastı olmadığını ve farklı bir şekilde davranacağını iddia etti. E.D. ise fiziksel bir müdahalesinin olmadığını belirterek suçlamaları reddetti.

İstanbul Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, E.A'nın tutukluluğunun devamına karar verildi. Diğer suça sürüklenen çocuklar E.Ö. ve M.E.D'nin tahliyelerine karar verilirken, E.D'nin yurt dışı yasağının devamına karar verildi. Duruşma ertelendi.

Yorumlar (0)