CHP lideri Özel, “Vicdan ittifakı” diyerek yeni isim bulduğunu açıkladı

Millet İttifakı’nın dağılmasının ardından ittifaka yeni isimler arayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Vicdan ittifakında buluşuyoruz” ifadesini kullandı.

SİYASET 28.03.2024, 01:53 Şeyda Gül
CHP lideri Özel, “Vicdan ittifakı” diyerek yeni isim bulduğunu açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Millet İttifakı'nda aradığı desteği bulamadı. Daha önce ittifakın isminin "kardeşlik" olduğunu söyleyen Özel, isim arayışlarını sürdürüyor. Bugün yaptığı açıklamada yeni bir ittifak ismi bulan Özel, “Geçen seçimde hep birlikte çalıştığımız ittifak ortaklarımız var ve bir vicdan ittifakında buluşuyoruz” dedi.

Ne kadar partili olduğu gösterilmediği gün ortaya çıkıyor

Eyüpsultan'da hitap eden CHP lideri Özel, eski İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Hatice Gürbulak'ın kendilerine destek verdiğini belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir belediye başkan adayını aday gösterdiklerinde, onu partili olduğu için aday gösterdiklerini kaydeden Özel, “Birisinin ne kadar partili olduğu aday gösterildiği gün değil, gösterilmediği gün ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

Vicdan ittifakında buluşuyoruz

Geçtiğimiz seçimdeki adayın bu seçimde fedakarlık yapması, destek vermesi beklenirken başka partiye gittiğini ifade eden Özel, geçen seçimde hep birlikte çalıştıkları ittifak ortakları olduğunu da anımsattı. “Bir vicdan ittifakında buluşuyoruz. Hatice başkan, İYİ Parti’nin ilçe başkanı bugün desteğe gelmiş” diyen Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Mithat Bülent’e destek verdiğini kaydetti. “Eyüpsultan’daki milliyetçi demokratlar, haramdan ve yalandan korkan muhafazakar demokratlar, aslan sosyal demokratlar Eyüpsultan’da omuz omuza veriyor” diyen CHP lideri Özel, bu Pazar günü Eyüpsultan ittifakının Eyüpsultan’ı, İstanbul İttifakının İstanbul’u, Türkiye ittifakının Türkiye’yi kazanacağını söyledi.

Yorumlar (0)