Toz taşınımı ve kuvvetli rüzgar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun batısında kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı beklendiğini bildirdi. Doğuda hava sıcaklığı artıyor. 28 Mart 2024 Perşembe gününe ilişkin hava durumu tahminleri haberde...

YAŞAM 28.03.2024, 08:16 Hakan Öksüz
Toz taşınımı ve kuvvetli rüzgar uyarısı!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün Akdeniz'in batısı, Ege, Karadeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimleri, Sakarya, Bilecik, Kocaeli, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Batıda rüzgarın kuvvetli esecek

Batı kıyılarında rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Ege'de etkili olacak fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi. 

İki bölgeye toz taşınımı uyarısı

Ege ile Marmara'da toz taşınımı bekleniyor. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi devam ediyor.

Hava sıcaklığı nasıl olacak? 

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun doğusunda hava sıcaklığı 2 ila 5 derece yükselecek. Diğer kesimlerde ciddi bir değişim beklenmiyor. İstanbul ve Ankara'da hava sıcaklığı 21, İzmir'de 23, Mersin'de 25, Sivas'ta 16, Trabzon'da 16, Şanlıurfa'da 19 ve Hakkari'de 10 derece olacak.

Yorumlar (0)