Ömer Çelik'ten Ermenistan'a tepki: Son verin!

Azerbaycan ile Ermenistan güvenlik güçleri arasında dün akşam çıkan çatışmalar, dünya kamuoyunun gündeminde yer etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuya ilişkin açıklamada bulundu.

SİYASET 13.09.2022, 13:26 13.09.2022, 18:00 Hakan Öksüz
Ömer Çelik'ten Ermenistan'a tepki: Son verin!

Azerbaycan ile Ermenistan sınırında dün akşam saatlerinde çıkan çatışmalarla ilgili açıklama yapan isimlerden biri de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik oldu. Ermenistan'ın saldırgan bir tutum içinde olduğunu kaydeden Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Ermenistan, provokasyonlarına son vermeli ve saldırganlığı bırakmalıdır. Ermenistan, çıkar odakları tarafından kışkırtılıyor. Azerbaycan'ın meşru haklarına saygı gösterilmelidir." ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışma çıktı

Dün akşam saatlerinde Laçın, Daşkesen ve Kelbecer bölgelerinde Azerbaycan ile Ermenistan güçleri arasında çıkan çatışmalar, kamuoyunun gündemine oturdu. Ermenistan güçlerinin, yollara ve yerleşim bölgelerine mayın döşediğini ileri süren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Güvenlik önlemi alan personellerimize ateş açıldı. Erivan yönetiminin provokasyonu, çatışmaları körüklemiştir. Ermenistan, çatışmalar nedeniyle kaybedilen hayatlardan sorumludur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)