Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktı, Bakan Çavuşoğlu uyardı!

Azerbaycan ile Ermenistan askeri birlikleri arasında dün akşam saatlerinde çatışma çıktı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ermenistan, uzlaşının şartlarına uymalı ve tahriklerden vazgeçmeli." ifadelerini kullandı. İşte bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin son durum...

GÜNDEM 13.09.2022, 10:46 13.09.2022, 10:49 Hakan Öksüz
Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktı, Bakan Çavuşoğlu uyardı!

Azerbaycan ile Ermenistan'ın askeri birlikleri arasında dün akşam saatlerinde başlayan çatışmalar, kamuoyunun ilgisini bölgeye çekti. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Azerbaycan Savunma Bakanlığı; Laçın, Daşkesen ve Kelbecer civarında provokasyon yapan Ermenistan'ın, çatışmaları körüklediğini bildirdi. 

"Ermenistan, uzlaşının şartlarına uymalı"

Çatışma haberlerinin ardından birçok ülkeden "itidalli olunması gerektiği" yönünde açıklamalar geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da çatışmalara ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile yaptığı telefon görüşmesinde konuyu ele aldıklarına değinen Bakan Çavuşoğlu, paylaşımında, "Ermenistan, Azerbaycan ile varılan uzlaşmanın şartlarına uymalı ve tahriklerden vazgeçmeli." ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: "Yollara mayın döşediler"

Ermenistan ordusu tarafından ülkenin farklı bölgelerinde provokasyon amaçlı ateş açıldığını aktaran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Yollara ve arazilere mayın döşediler. Azerbaycan birlikleri, bunu engellemek için harekete geçti. Bölgede güvenlik önlemi alan güvenlik güçlerimiz ve Ermenistan Silahlı Kuvvetleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalar nedeniyle bazı askeri personeller hayatını kaybetti, her iki ordunun askeri altyapısında hasar oluştu. Erivan yönetimi, bu kayıplardan sorumludur." açıklamasında bulundu. 

"Küçük ölçekli misilleme yapıldı"

Olaylara ilişkin daha sonra kamuoyu ile ayrıntılı bilgilerin paylaşılacağını aktaran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Sivil insanları ve altyapıyı hedef almadık. Ermenistan'dan gelen bu yönlü açıklamalar provokasyon amaçlıdır. Ermenistan'ın faaliyetlerine karşı aldığımız tedbirler bölgesel niteliktedir. Sadece askeri hedeflere yönelik küçük ölçekli misilleme yapılmıştır. Azerbaycan ordusu, Ermenistan topraklarına herhangi bir müdahalede bulunmamıştır." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)