Akşener'den 'Altılı Masa' ve 'Cumhurbaşkanlığı' yanıtı: 3 sorudan 2'sine 'hayır' dedi!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yaptı.. Altılı Masa ve Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorulara cevap veren Akşener, cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili “Karar masadan çıkacak. Altılı Masa’yı oluşturan liderlerin o karara katılımını seçmenleri ve sahada gördükleri belirleyecek” sözlerini kullandı.

SİYASET 13.09.2022, 11:21
Akşener'den 'Altılı Masa' ve 'Cumhurbaşkanlığı' yanıtı: 3 sorudan 2'sine 'hayır' dedi!

 Türkiye’nin gündeminde ekonomik krizin dışında 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri var. Mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı AK Parti-MHP cephesinde konuşulurken, Altılı Masa ise adayını henüz açıklamadı.

“Biz Cumhur İttifaki gibi değiliz”

İYİ Parti lideri Akşener ise bu sabah katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

“İYİ Parti’de masadan kalkmak gibi bir düşünce var mı?”, “Altılı Masa’da çatlak var mı?” sorularını “Hayır” diyerek cevaplayan Akşener, “Aday liderler masasından mı olacak” sorusuna ise şu cevabı verdi:
“Cumhurbaşkanı adayının bu masadan çıkacağını Kılıçdaroğlu daha önce dile getirdi. Biz o masada yer alanlar olarak bunu olumlu bulduk. Bu sebeple karar masadan çıkacak. Yani karar altılı masadan çıkacak. Altılı Masa’daki liderlerin o karara katılımını seçmenleri ve sahada gördükleri belirleyecek. Tartışacağız, konuşacağız biz Cumhur İttifakı gibi değiliz. Bir ortak akıl platformu Altılı Masa.”

“Amacım parlamenter sisteme dikkat çekmek”

Meral Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı söyledim. Başbakan adayı olacağımı aktardım. CHP ile birlikte 31 Mart’ta seçime gitmek ve onlardan teklifin gelmesi seçmeni yeniden ayaklandırmak içindi. Amacım parlamenter sisteme vurgu yapmaktı. Hâlâ tek adaylığa gidilmeli gerektiğine inanıyorum. Kazanacak aday. Parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini belirtecek bir adam. Devlet tecrübesi bulunan bir adayımız olacak. Millet İttifakı’nın adayı olacak. Bence olması gereken şey bu.

Tunç Soyer’in açıklamaları: “Bunlardan kaçınılmalı”

Tunç Soyer’in gündem olan açıklamalarını değerlendiren Akşener, “Atatürk’ün sözlerini hüküm cümlesi olarak kullandığı için bu dönemde yarattığımız atmosferi bozuyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğine inanıyorum. Daha dikkatli olunmalı.” sözlerini kullandı.

İşsizlik tepkisi: “İşsizlik artıyor”

İşsizlik sorununa değinen Akşener, “İşsizlik düşmüyor. İnsanlar artık o kadar umutsuz ki. İnsanlar iş aramayı sürdürüyor. Fakat bekar olanlar iş aramaktan vazgeçti. Uzun süredir esnaf geziyorum. Salgın yoktu. İşçi sayısı şu anda düştü. İşsizlik artıyor. Yanıma bir kadın geldi. Çocuğunun ayağında lastik terlikler var. Eşi işten ayrılmış. Önceliği çocuğunu okula yollamak. 12 yaşında bir çocuk. ‘Çantalar çok pahalıymış’ dedi, babası asgari ücretle çalışıyormuş. 4 senelik üniversite mezunlarının garsonluk yaptığı bir durumla karşı karşıyayız.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)