Paşinyan, çatışmalarda kaç Ermeni askerinin öldüğünü ilk kez açıkladı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile tekrar başlayan çatışmalarda bugüne kadar 49 Ermeni askerinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

DÜNYA 13.09.2022, 13:27
Paşinyan, çatışmalarda kaç Ermeni askerinin öldüğünü ilk kez açıkladı

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da elde ettiği büyük zaferin ardından Ermenistan’ın bölgedeki taciz ve tahrikleri devam ediyor. Gece saatlerinde bir açıklama yayımlayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan güçlerinin akşam saatlerinde sınırın Kelbecer, Daşkesen ve Laçin güzergahında büyük ölçekli provokasyonlarda bulunduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ermeni askerlerinin ve sabotaj gruplarının kritik noktalara ve arazilere mayın döşediği vurgulandı.

Paşinyan’dan peş peşe telefon görüşmeleri 

Bölgedeki provokasyonlara son vermek için harekete geçen Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, bir kez daha Ermeni ordusuna ağır bir darbe vurdu. Çatışmaların şiddetlenmesi sonrası diplomasi trafiğine başlayan Ermenistan Başbakanı Paşinyan; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Blinken ile tek tek telefonda görüşerek Azerbaycan’ı şikâyet etti. 

“Şu ana kadar 49 Ermeni askeri yaşamını yitirdi”

Paşinyan’ın telefon görüşmeleri sonrası Ermenistan hükümetinden yapılan açıklamada, “Gerçekleştirilen görüşmelerde bölgedeki son durum ele alınmıştır. Ermenistan’ın bu konuda attığı adımlar paylaşılmıştır” ifadelerine yer verildi. Bölgedeki son duruma ilişkin bir açıklama da Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan geldi. Çatışmaların yeniden başladığı ilk dakikadan bu yana ilk kez hayatını kaybeden Ermeni asker sayısını paylaşan Paşinyan, “Sınır hattında yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 49 Ermeni askeri yaşamını yitirdi” dedi. 

Yorumlar (0)