Meral Akşener: “Milyonlarca çalışanın ekmeğiyle oynadın, mutlu musun?” 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında açtı ağzını yumdu gözünü. Covid-19 salgını kapsamında alınan “tedbirlerden” dem vuran Akşener, Erdoğan’a yönelttiği, “Ülkemizin en önemli gelir kaynağı turizm sezonu gelirken milyonlarca turizm çalışanının ekmeğiyle oynadın, mutlu musun?” sorusu ile gündeme oturdu. 

SİYASET 14.04.2021, 12:24 15.04.2021, 10:22
Meral Akşener: “Milyonlarca çalışanın ekmeğiyle oynadın, mutlu musun?” 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Meclis’teki grup toplantısında konuştu. Açılış olarak, “Salonu lebalep doldurmuyoruz” cümlesi kuran Akşener, “11 kişilik ekibimiz ve teknik ekibimiz var. Biz salonları doldurmuyoruz. Önlem alıyoruz.” cümleleri ile salonun durumunu aktardı.



“Dün 17.30’dan itibaren kriz yaşanıyor”

“Salgın başladığı günden beri iktidar ile görüşüp yapılması gerekenleri anlattık. Bilim insanlarına kulak verilmesi gerektiğini söyledik. Biz, sürecin başında, 3 haftalık kapanma için gecikilmemesi gerektiğini, aşıların bir an önce tedarik edilmesi gerektiğini, öğretmenlerin ve dar gelirli vatandaşların aşılamada önceliğe sahip olması gerektiğini söyledik. Ekonomik destekleri, esnek mesai saatlerini önerdik. Sağlık ordumuzun yorulduğunu ve önlemlerin erkenden alınması gerektiğini söyledik fakat bizi dinlemediler. Dediklerimiz bir kulaktan girip ötekinden çıktı. Onlar, lebalep kongreler yapıp virüsü artırmayı tercih ettiler.” açıklamasında bulunan Meral Akşener hem süreci ve alınan tedbirleri hem de hükümeti eleştirdi.



“Sen enfeksiyon uzmanı mısın?”

Salgın karşısında alınan tedbirlerle alakalı konuşmalarına devam eden Akşener, “Sen enfeksiyon uzmanı mısın, sen doktor musun? Neyi inceleyip de karar vereceksin. Bu konuda bilgi birikimin mi var? Pazartesi toplanan 'Bilim Kurulu’nun çözümü’ yalnızca ‘tavsiye’ olarak görüldü. Salı günü sayın Erdoğan kararını açıkladı. 24 saat böylelikle hiç edilmiş oldu. Salgında en çok vakayı gören ülke Türkiye. Ülkemiz, bu tabloyu görmeyi hak etmedi. Bizi bu tablo ile baş başa bırakanlar, beceriksizdir; bu, büyük bir beceriksizliğin sonucudur.” sözleri ile durumun vahametini aktardı.



“Vakaların da vefat edenlerin de sorumlusu sizsiniz”

Vakaların ve vefatların artması hakkında Hükümet’i sorumlu gösteren Akşener, “Ankara Tabipler Odası, 12 saat boyunca sedyede bekleyen hastaların olduğunu söylediğinde duymadınız mı? Adana’daki doktorlar, yine başa döndük dediğinde duymadınız mı? Bursa’daki doktorlar, sözün bittiği yerde olduklarını belirttiğinde duymadınız mı? Diyarbakır’daki doktorlar, vakaların 6-7 kat arttığını söylediğinde duymadınız mı? Tükenme noktasındayız diye çağrı yapan doktorları duymadınız mı?” şeklide ‘doktorların sözlerini’ tekrar etti. 



Hükümet’e sitem eden Meral Akşener, sağlık çalışanlarının seslerinin duyulmadığını ve hatta kimsenin umurunda bile olmadığını, herkesin ‘başka hesaplar’ peşinde olduğunu dile getirdi. “Şimdi de çıkmış utanmadan ‘salgının buraya ulaşmasında 84 milyon sorumludur’ diyor ve suçu millete atıyorsunuz. Önlem almayan ve kurallara uymayanlar haricinde kimse, bu vahim tablonun sorumlusu değildir. Bu tablonun sorumlusu, milleti yokluğa mahkum ederek aşıyı halka ulaştırmayanlardır.” 



“Allah’tan korkmuyorsun”

“Siz, ciddiyetsizsiniz. Bu halde devlet yönetilmez. Aylardır biz, 3 haftalık tam kapanmaya geçin diyoruz, çalışanları ve esnafı koruyacak önlemler alın diyoruz hatta bilim bile bunu söylüyor, uzmanlar bunu söylüyor ama sayın Erdoğan, kafasına göre takılıyor. Sonra da ülkeler, Türkiye uçuşlarını birer birer durduruyor. Turizm sezonu, ülkemizin en önemli gelir kaynağı ve sen milyonlarca turizm çalışanının ekmeğiyle oynadın. Mutlu musun? Milletimiz aşı beklerken yabancı ülkelere aşı gönderdin, mutlu musun? Hastalar hastanede yatak bulamıyor, mutlu musun? Sen, Allah’tan korkmuyorsun sana yazıklar olsun. Hadi bizi duymak istemiyorsun onu anladık da Türk Tabipler Birliği’nin dediklerini neden duymadın? Hastaneler doldu, diyen doktorları neden duymadın?” 



“Patates ve soğanlar çürüdü”

“Aylardır depolarda bekleyen patatesler ve soğanlar çürüdü, dedik, Hükümet çıtını çıkarmadı. Buna karşın Millet İttifakı’nın belediyeler, depolardaki patatesleri alıp ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttı. Tarım Bakanlığı, bunu gördükten sonra harekete geçti. Fakat sorun sadece patates ve soğan ile sınırlı değil. Elma üreticileri de diğer üreticiler de sıkıntı içinde. Üreticilerin iktidar partisinden beklentileri belli. Kilo başına 30 kuruş daha destek verilse üreticilerin yüzü gülecek. Buradan iktidar partisine seslenmek istiyorum. Millet İttifakı belediyelerini beklemeden gerekeni yapın.”



“Sayın Erdoğan ve damadı bir olup ülkeyi zora soktu”

“Sayın Erdoğan ve damadı bir olup ülkemizi, ekonomiyi zora soktu. Pandemi de üstüne tuz biber oldu. Merkez Bankası rezervlerini zora sokanlar şimdi nasıl ve nereden para buluruz diye çırpınıyorlar. Ülkemizin turizmi, tek başına, dış ticaret açığını kapatmaya yeter. Turizm, ihmal edilmemeli. Aşılamada bu sektörün çalışanları öncelikli olmalı. Bu konuşmam, turizm konulu üçüncü konuşmamdır. Önlemleri alın yoksa sonucu ülkemiz için ağır olur.” 



“Sizinle yüzleşeceğim ve yaptıklarınızı ifşa edeceğim”

“Anadolu’yu gezmeye ve yaptıklarınızı anlatmaya devam edeceğim. Çirkinliklerinizi ifşa edeceğim. Ya millete hizmetkar olacaksınız ya da yaptıklarınızı ifşa edeceğim ve sizi milletin karşısına çıkaramaz hale getireceğim. Demokrasi ile bu ülkenin yönetiminden gideceksiniz. Bu milleti, bu halkı aldattınız ve ben sizi bu gerçekle yüzleştireceğim. Ya bu ülkeyi seçime kadar doğru düzgün yönetirsiniz ya da ben sizi millete anlatırım ve ilk seçimde gidersiniz.”



“Küçük ortak, aranıza girmeye niyetim yok”

“Küçük ortak ve yaverlerine söylüyorum, sizin aranıza, Cumhur İttifakı arasına girmeye niyetim yok. Siz et ile tırnaksınız, ben sizi ayırmam.” şeklinde konuşan Meral Akşener, Cumhur İttifakı ile ilgili düşüncelerini dile getirerek ittifak arasına katılmayacağını açıkladı. 

Yorumlar (0)