"Lüzumsuz ışıklar söndürülür!"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, darbe tehdidinde bulunan AYM üyesi Engin Yıldırım'a sert tepki gösterdi.

SİYASET 14.10.2020, 12:19
"Lüzumsuz ışıklar söndürülür!"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atadığı ve sıkça siyasilerle polemiğe giren AYM (Anayasa Mahkemesi) Üyesi Engin Yıldırım'ın şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi.

Darbeci reflekslerin gölgesindeki hiçbir söylemin asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'de darbeci karanlık zihniyetleri aydınlatacak ışığın anahtarının tek olduğunu ve onun da aziz milletin iradesi olduğunu belirterek, gereken her durumda o iradenin sahibi olan aziz milletin ışıkları istediğini zaman açıp lüzumsuzsa da kapatacağını hatırlattı.

AYM üyesinin "ışıklar yanıyor" paylaşımı

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım dün akşam Twitter hesabında AYM binasının gece çekilmiş fotoğrafına yer vererek, "Işıklar yanıyor" paylaşımında bulunmuştu.

Darbeler Türkiye'sinde "bina ışıklarının yanması" ifadesini ilk olarak Genelkurmay Başkanlığı kullanmış ve hemen karşıda bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Genelkurmay binasının tüm ışıklarını yakarak mesaj vermişti.

AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın "ışıklar yanıyor" paylaşımı, Türk siyaset tarihine baskı ve darbe tehdidi ifadesi olarak geçen ışıkların yakılması olayını çağrıştırmış ve çok büyük tepki toplamıştı.

Engin Yıldırım ise özellikle İçişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda İçişleri Bakanlığı binasının tüm ışıklarının yandığı yönünde mesaj gelmesi üzerine çark etmiş ve kastettiğinin "hukukun ışığı" olduğunu ileri sürmüştü.

Yorumlar (0)