Bakan Gül'den AYM açıklaması: Meclis karar verirse olur!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, son dönemde gündemde olan Anayasa Mahkemesi (AYM) düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, demokrasi adına değişiklik yapılabileceğini ve buna Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) karar verebileceğini ifade etti. 

GÜNDEM 08.10.2020, 13:29
Bakan Gül'den AYM açıklaması: Meclis karar verirse olur!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yeni hükümet sistemine göre yapılandırılması gerektiğini söylemişti.

Bunun üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den açıklama geldi. 

Bakan Gül, gündemde olan Anayasa Mahkemesi (AYM) düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, hukukun üstünlüğü ilkesi ve demokrasi adına gereken değişikliklerin yapılabileceğini ve buna Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) karar verebileceğini söyledi. 

Bahçeli ne demişti?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yeni hükümet sistemine göre yapılandırılmasının şart olduğunu ifade etmişti.

Bahçeli, parlamenter sistemin meydana getirdiği kurumların tekrar yapılandırılmasının önem taşıdığını belirterek, söz konusu kurumların cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun bir hale getirilmesinin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu söylemişti. 

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 1960 darbesinin yaratmayı hedeflediği demokrasi dışı yapıyı muhafaza etmek için oluşturulduğuna dikkat çeken Bahçeli, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin güç kazanmasını sağlayacak reformların derhal gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Bahçeli, 1960 darbesinin tüm izlerinin silindiği ve yargılamaların bütün neticelerinin yok sayıldığı bir süreçte, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tekrar gözden geçirilmesinin şart olduğunu aktarmıştı. 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılının açılışının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın mensuplarının sorularını cevaplamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi (AYM) düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, bunun bir parlamento çalışması olduğunu söylemişti.

Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Anayasa Mahkemesi (AYM) hakkında yeni bir yapılandırmaya gitmesi halinde buna memnuniyetle katılım göstereceğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)