Kılıçdaroğlu’ndan Millet İttifakı’na çağrı: “Tartışma değil kucaklaşma zamanı”

Millet İttifakı'nda meydana gelen HDP tartışmalarına yönelik Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah aşkına tartışmaktan bıkmadık mı? Şimdi kavganın değil, beraber olmanın zamanı." dedi.

SİYASET 07.09.2022, 15:37
Kılıçdaroğlu’ndan Millet İttifakı’na çağrı: “Tartışma değil kucaklaşma zamanı”

Başkent İlçeler Terminali ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni Balık Hali açılışına katılım sağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin huzura, barışa ve kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın da bu düşünceyle çalıştığını dile getirdi.

“Bizi bölmek isteyenler farklı kişiler”

Altılı masaya değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Altı lideriz, altı partiyiz. Orada bulunan herkes bu ülkede barış ve huzur istiyor. Hepimiz beraber kucaklaşmak ve yaşamak istiyoruz. Kavgayı, ayrışmayı değil, tam aksine birlikte, güçlü bir ülke olmayı istiyoruz. Bizi bölmek, ayırmak isteyenler farklı kişiler. Ancak biz ayrışmayacağız, bölünmeyeceğiz." dedi.

“Kavgadan sıkılmadık mı?”

Tartışmanın değil birlikte olmanın vakti olduğunu da cümlelerine ekleyen Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına tartışmalardan sıkılmadık mı? Kardeş kardeşin dediklerini sorgulamaya başlar oldu. Komşumuzu sorguluyoruz artık. Bunlar yetmiyor mu? Neden kucaklaşmıyoruz? Neden helalleşmiyoruz? İlla tartışalım mı? Elin oğlu, orada avcunu ovuştursun bizde böyle kavga edelim. Milli Kurtuluş Savaşı’nda mücadele eden bir nesilden geliyoruz. Siz değerli Ankaralı dostlarım. Milli Kurtuluş Savaşı’nı birlikte vermedik mi?” şeklinde konuştu.

“Kavganın değil, birlikte olmanın vakti”

Şu an kavganın sırası olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Birlikte olmanın vakit geldi. Tam da şimdi beraber olmanın vakti. Herhangi bir grubu, yapıyı, kişiyi ayrımlaştırmayacağız, vatanımıza ve bayrağımıza bağlı olduğu sürece herkesin yanımızda yeri bulunmaktadır. İki tane kırmızı çizgimiz var. Bunlardan bir tanesi vatanımız ikincisi ise bayrağımızdır. Bayrağını ve vatanını her kim seviyorsa başımızın üstüne yeri var. Biz iki konuda asla farklı bir düşüncede olmayacağız. Bu vatanda birlikte, beraber hayat süreceğiz. Bayrağımızın altında gururumuz ve onurumuz ile yaşayacağız.” dedi.

“Millet İttifakı kötülükleri gönderecek”

Millet İttifakı olarak kararlı olduklarına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeyi Millet İttifakı olarak aydınlığa çıkaracağız. Millet İttifakı eğer ekonomi düzelmiyorsa, bunu düzeltecek. Kavga ediliyorsa, kavgayı sonlandıracak. Huzursuzluk yaşanıyorsa, huzuru sağlayacak. Bereketi getireceğiz, her sofraya, her eve, huzuru konumlandıracağız. Komşular diğer komşuları ile huzur içerisinde kucaklaşacak, selamlaşacak. Ayrılık olmayacak, beraberliği yaşayacağız." ifadesinde bulundu.

Yorumlar (0)