Türk zırhlı araçları Avrupa pazarında boy gösterecek

Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen ve ihraç edilen zırhlı araçların Avrupa'da yeni devletlerin kullanımına sunulması hedefine adım adım yaklaşılıyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.09.2022, 15:40 07.09.2022, 16:35
Türk zırhlı araçları Avrupa pazarında boy gösterecek

Savunma sanayinde daha önce üretim alanı kısıtlı olan ve eksiklerini gidermek amacıyla başvurduğu noktalardan sağlıklı cevap alamayan ülkemiz, yerlilik ve millilik hamlesini devreye soktu.

Türk zırhlı araçları Avrupa pazarında

Ar-Ge çalışmaları, altyapı yatırımları ve desteklerle girdiği sahada Türkiye, savunma araçlarımızı üretir duruma geldi. Bununla da kalmayan Türkiye, bu araçları ihraç etmeye başladı. 

Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen ve Avrupa'ya ihraç edilen zırhlı araçların pazar ağının genişletilmesi hedefleniyor.

Askeri fuarda Türkiye "Lider Ülke" konumunda

Polonya'nın Kielce şehrinin ev sahipliği yaptığı, Doğu ve Orta Avrupa'nın en büyük askeri fuarı MSPO 2022'de Türkiye, "Lider Ülke" olarak bulunuyor. 

Türk firmaları, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda, Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçıları Birliği (SSI) yardımıyla fuara katılım sağlıyor.

Fuarda Yörük 4x4 Pikap'ın maketlerine yer verildi 

Nurol Makina da Ejder Yalçın ve Yörük 4x4 Pikap'ın maketlerini fuarda sergiledi. Şirket çalışanları, Avrupa başta olmak üzere fuara ziyaret düzenleyen üst düzey askeri ve sivil yetkililere araçlara yönelik bilgi verdi.

Nurol Makina Stratejik Pazarlama ve Pazar Geliştirme Direktörü Emre Akın; Ilgaz, Ejder Yalçın, Yörük, Ejder TOMA gibi ürünlerinin 4 kıtada, 20 ülkede, 1.500'ü aşkın araçla hizmet verdiğini ve Avrupa'dan ilk projelerinin Macaristan'da birkaç sene önce imzalandığını belirtti.

Yorumlar (0)