Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 128 milyar dolar tartışmasına ilişkin 5 soru

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 128 milyar dolar tartışmaları üzerinden eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu konuya ilişkin Erdoğan’a 5 soru sordu. İşte detaylar…

SİYASET 02.03.2021, 15:28
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 128 milyar dolar tartışmasına ilişkin 5 soru

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis’te partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 128 milyar dolar tartışması üzerinden 5 soru sordu.

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından önemli satırbaşları:

“Tasarruf yapmak istiyorsan Saray’dan başlayacaksın”

“2 milyon 658 bin öğrenci EBA’ya ulaşamıyorsa eğer neyin sınavını yapacaksınız. 19 senedir eğitimde tasarruf yaptıklarını söylüyorlar. Tasarruf yapmak istiyorsan Saray’dan başlayacaksın. Çocuğunu okula gönderen hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Çocuklarımızı kobay mantığıyla kullanan bu iktidara ilk seçimde bütün anne ve babaların ders verme zamanı gelmiştir. Demokrasinin gereği sandıkta seni bu hale düşürenlere oy vermemektir.

57 bin dersliğe ihtiyacımız var 2021 Türkiyesi’nde. 2,6 milyonu aşkın öğrenci EBA’ya ulaşamıyor. Öğretmenler meslek kanunu çıkaracağız ve bunu tüm çocuklarımız için yapacağız.

“128 milyar dolar ne oldu?”

128 milyar doları, tüyü bitmemiş yetimin hakkını soruyoruz. Bu çok büyük bir para. Sayın Erdoğan, parayı krizle mücadelede kullandık diyor. Peki , kargaşayı önleyip dövizi düşürdün güzel. Fakat esas soru şu: 128 milyar doları kime, kimlere sattın?

“Bu satış ne zaman yapıldı?”

Merkez Bankası yapmış olduğu bütün döviz satışlarını paylaşır. 128 milyar dolara ilişkin hiçbir duyuru yok.

Erdoğan’a şu beş soruyu soruyorum:

1- 128 milyar doların satışı nasıl yapıldı?

2- Hangi tarihlerde bu satış yapıldı?

3- Hangi kur ile ne kadar döviz satıldı?

4- Bu ticarette alıcı taraf kimlerdir?

5- Bu satışın altında kimin/kimlerin imzası var?

Bahçeli’ye de buradan sesleniyorum. 128 milyar doların nereye gittiğinin araştırılmasını istemiyor. Bu mudur vatanseverlik?”

Fezleke yorumu: Her vekil kendi karar verir

Kılıçdaroğlu, HDP'lilerin fezlekelerine ilişkin ise, toplantıda yaptığı konuşmada, "Biz bildiğimiz şekilde yürürüz. Anayasa'da 83. maddede: Siyasi parti grupları tarafından yasama dokunulmazlığına ilişkin grup kararı alınamaz." diyor. Buna göre her bir vekil dosyaya bakar ve kendi oyunu kullanır. Milletvekillerinin dokunulmazlığı bir kişinin iradesine bırakılamaz. Bu milli iradeye ihanet olur." dedi.

Yorumlar (0)