Kılıçdaroğlu ne yapsın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin Grup Toplantısında gündeme getirmesiyle başlayan "Erdoğan-Trump görüşmesinde not tutma" tartışmasında kabahat kimin?

SİYASET 04.07.2019, 17:27
Kılıçdaroğlu ne yapsın?

Geçtiğimiz cumartesi günü Türkiye saatiyle (TSİ) sabaha karşı Japonya'nın Osaka kentindeki G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşme sonrasında iki liderin söylediklerinden çok, kurmayların not tutup-tutmadığı Türkiye'de tartışma konusu oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Osaka'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın yaptığı görüşmeye değinmiş, Türk tarafını şu sözlerle eleştirmişti:

"Osaka'daki fotoğrafı görmüşsünüzdür. Trump ile Erdoğan yan yana oturuyorlar. Amerikan heyetinde herkesin elinde not defteri ve kalem var. Bizim ekibin de elinde ne kalem var ne de not defteri var!"

Fahrettin Altun iğneyi kendisine batırmadan çuvaldızı Kılıçdaroğlu'na batırmıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirisine yanıt veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ise "not defterli" fotoğraf paylaşarak, Osaka'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmede gerekli not ve kayıtların heyet üyeleri tarafından alındığını belirtmiş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk heyetinin not almadığı yönündeki sözleri nedeniyle kamuoyundan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilemesini istemişti.

Kabahat kimin?

Erdoğan ve Trump liderliğinde iki ülkenin heyetlerinin Osaka'daki görüşmesine ait kare ilk olarak Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısına girmeden önce Osaka görüşmesine ilişkin gördüğü tek karenin Cumhurbaşkanlığının sosyal medya ekibi tarafından paylaşılan fotoğraf olma ihtimali hayli yüksek.

Gerçeği ilk olarak Beyaz Saray ortaya çıkardı

Külliye "not deftersiz, kalemsiz" fotoğraf paylaşırken, Beyaz Saray'ın "The White House" isimli fotoğraf paylaşma sitesi flickr hesabından servis edilen fotoğraf karesinde ise Türk heyetinin de not tuttuğu an paylaşıldı.

İki fotoğrafın da paylaşılmasından sonra ise "Cumhurbaşkanlığı hesaplarından paylaşılan fotoğrafın Türk heyetinin elinde not defteri olmadığı anda çekilen bir kare olduğu" anlaşıldı.

Yorumlar (0)