Fenerbahçe'yi övdü, konseri iptal oldu

Fenerbahçe lehine olan '3 Temmuz' paylaşımı nedeniyle ünlü şarkıcı Derya Uluğ'un Akçaabat konseri iptal edildi.

MAGAZİN 04.07.2019, 17:38 04.07.2019, 17:49
Fenerbahçe'yi övdü, konseri iptal oldu

Ünlü şarkıcı Derya Uluğ, sosyal medyada yaptığı '3 Temmuz' paylaşımı nedeniyle Trabzonsporlu taraftarın tepkisini çekti. 

Bu paylaşımı, Uluğ'un Trabzon-Akçaabat konserinin edilmesine neden oldu. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, '3 Temmuz' hakkında Fenerbahçe lehine paylaşım yapan Derya Uluğ'un adını kullanmadan sanatçının değiştirildiğini açıkladı.

Derya Uluğ, 3 Temmuz'un 8. yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "3 Temmuz bir kumpastır. Aynı zamanda diriliştir, direniştir. Başta Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman, yönetim ve oyuncularımız olmak üzere tüm Fenerbahçe camiasının hakkı yenmiştir. Unutmadık, unutmayacağız." ifadelerine yer vermişti.

"Trabzonspor bizim kırmızı çizgimizdir"

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, resmi siteden konu hakkında açıklamada bulundu.

Ekim, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu yıl 29.sunu düzenleyecek olduğumuz Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali hazırlıklarımız tamamlandı. Ancak konser verecek sanatçılardan biri “3 Temmuz Süreci” ile ilgili şahsi Twitter hesabından bir açıklama yapmış, bu açıklama halkımızda büyük tepkiye yol açmıştır. Trabzonspor bizim kırmızı çizgimizdir. Ben de iyi bir Trabzonspor taraftarıyım. Sanata saygımız sonsuzdur. Herhangi bir olumsuzluğu mahal vermemek için istişarelerde bulunduk. Açıklamayı yapan sanatçı değiştirilmiştir. Konuyla alakalı gerekli düzenleme yapılacaktır." 

"Her birey gibi ifade özgürlüğüm var"

Yaşananların ardından Derya Uluğ'dan da açıklama geldi. Ünlü şarkıcı, "Attığım tweetin Trabzon halkıyla Trabzonspor camiası ile hiçbir ilgisi olmamakla birlikte asla ve kat'a bir ima içermemektedir. Nefret dili kullanarak başka bir tarafa çekip, Trabzon'u hedef gösterme manası yaratılmıştır. Yazılanları hayret ve üzüntü içerisinde okuyorum." dedi.

Açıklamasında, "Bir birikimim, duygularım, fikirlerim ve her birey gibi ifade özgürlüğüm var. Sadece sizinle aynı fikirde olmadığım için tehdit ve hakaretlere maruz kalmak dışında Akçaabat konserimin iptaline karar verildi." ifadelerine de yer verdi.

İşte Derya Uluğ'un açıklaması:

Yorumlar (0)