Kılıçdaroğlu'ndan zam tepkisi: 'Burunlarından fitil fitil getireceğim'

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akaryakıt zamlarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bir sene içinde akaryakıta 46 defa zam geldi. Trafik sorununu galiba bu şekilde çözecekler" sözlerini kullandı.

SİYASET 11.01.2022, 15:11 11.01.2022, 17:34
Kılıçdaroğlu'ndan zam tepkisi: 'Burunlarından fitil fitil getireceğim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

“Tarım Bakanı, ‘Gidin limon satın’ diyecek”

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Atama bekleyen mühendis, sağlıkçı ve öğretmenler geldi. 'Beyefendi sizi dinler' dediler. Dinler tabii ki, doğruları bir tek ben ona söylüyorum. Tarım bakanı 'Gidin limon satın pazarda' diyecektir. 'Devlette çalışmak ayrıcalıklıdır’ diyor. Tarım Bakanı'na tavsiyem; ‘Bir yerde toprağı eşelesinler' diyor. Sen git eşele. Fakülte bitirdi bu çocuklar. Senin işin dalga geçmek değil, ona istihdam sağlamaktır.”

Engelli vatandaşlara ‘istihdam’ sözü

"Hakkını arayan ve mağdur olan bir grubumuz var; engelliler. Anayasada engellilere ilişkin özel bir düzenleme mevcut. Devlet, engelli vatandaşların toplum yaşamına uyumunu sağlamak zorundadır. Binlerce genç vatandaş, istihdam edilmiyor. Söz konusu kadroları, hakkaniyet içinde tüm engellilere teslim edeceğiz. 47 bin kişi, özel eğitim kurumlarında çalışıyor. 425 bin engelliye eğitim veriliyor. Bu kurumlar, servisleri ücretsiz karşılıyorlar. Devlet belli bir miktar para ödüyor. 2006’da hükümet, her bir engelli için asgari ücret miktarı kadar bir para ödüyordu. Bu para bugün, yüzde 20'ye indi. Dün, servislere yüzde 30 zam yapmışlar.”

“Devlet yönetilmiyor”

“İktidar çoklu organ yetmezliği ile şu an karşı karşıya. Şu anda devlet yönetilmiyor. Hükümete, güçler yön veriyor. Bazıları tefeci, bazıları ise uyuşturucu güçler… Ekonomik çerçevede devleti sağlıklı bir şekilde yönetmek istiyorsanız mutlaka adalet olmalı. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gerekiyor. Evlatlarımız evleniyor. Onların aileleri borçlanıyorlar. Ama ikisi de işsiz. Ailelerin yanına gidiyorlar. Baba evine mecburen sığınıyorlar. Ekonomiyi bu duruma getirdiler. 20 Aralık günü, dolarda büyük bir düşüş yaşandı. Birileri 18 TL’den dolarını bozdurdu, 13 TL’den tekrar dolar aldı. Birileri, milyarlarca lira kazandı. Bunu araştıralım Meclis'te dedik. MHP ve AK Parti milletvekilleri 'Bunu araştırmayın' diye karar verdi. Bunları milletime şikayet ediyorum. Hem hukuk, hak diyecekler; kim soydu bu milleti? Siz onlara ortak mısınız?

Akaryakıt zammına tepki

“Bir sene içinde akaryakıta 46 defa zam geldi. Dolar düşer zam yapılır, dolar artar zam yapılır. Trafik problemini galiba böyle çözecekler. Faiz artıyor ama dolar yükseliyor. Ekonomi de tam anlamıyla bir çöküş var. Birincisi, yüksek mevduat hesabı olan kişilere verilen rüşvet. 'Ben para vereceğim sana, yeter ki paranı tut’ diyor. İkincisi, ‘Bedelinin yüzde 25’e yakınını Merkez Bankası'na yatıracaksın’ diyor ihracatçılara. Üçüncüsü ise konut alan kişilere vatandaşlık veriliyordu. Baktı bu iş tutmadı, ‘500 bin dolar bankaya yatırırsan vatandaşlık vereceğim sana' diyor. Bunların hepsini düzelteceğim ve fitil fitil burunlarından getireceğim.”

Yorumlar (0)