Kılıçdaroğlu'ndan Konya'daki olaya ilişkin 'derin devlet' açıklaması

Kılıçdaroğlu, Konya'da öldürülen 7 kişilik aileye dair önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 31.07.2021, 19:10
Kılıçdaroğlu'ndan Konya'daki olaya ilişkin 'derin devlet' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da daha evvel de saldırıya uğradığı öğrenilen 7 kişilik ailenin öldürülmesine dair açıklamalarda bulundu.

"Müsaade etmeyeceğiz"

'Derin devlet' vurgusu yapan CHP lideri, "En kıymetli varlığımız Türk-Kürt kardeşliğidir. Türkiye'nin çok yükü var, biliyorum. Kardeş olanların beli bükülür fakat gönlü bükülmez. Kendini derin devlet olarak görme gafletine düşen çetelere seslenmek istiyorum. Halkımızın kardeşliğini bozma gayretine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

"Bu iktidar da yolcudur"

Konu hassas olduğu için konuşmak için detayların gelmesini beklediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, şu mesajları yayımladı:

"Konya ilimizden korkunç bir katliam haberi aldık. Konu çok hassas olduğu için detaylar netlik kazanmadan konuşmak istemedim. Abdüllatif Şener Bey’in başkanlığındaki heyetimiz Konya'da. Tespitler paylaşılıyor olacak. Yine de ileride meydana gelebilecek yeni provokasyonlar ile ilgili düşüncelerimi paylaşayım.

En kıymetli varlığımız Türk-Kürt kardeşliğidir. Türkiye'nin çok yükü var, biliyorum. Kardeş olanların beli bükülür fakat gönlü bükülmez. Kendini 'derin devlet' olarak görme gafletine düşen çetelere seslenmek istiyorum. Halkımızın kardeşliğini bozma gayretine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.

Türkiye'nin geleceği için mücadele edecek olan milyonlarca vatansever, Kuvayi Milliyeci var. Türkiye'yi sokakta bulmadık biz. Bu iktidar da yolcudur. Fakat devletimiz bakidir ve devletimizi tüm kurumları ile birlikte tekrar ayağa kaldıracağız. Kardeşçe yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz."

Yorumlar (0)