Kılıçdaroğlu'ndan ikramiye vaadi: Bayramı bekleyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da düzenlenen mitingde vaatlerini sıraladı. Emeklilerin hesabında Kurban Bayramı'nda 15 bin liranın yatırılacağını kaydeden Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, "Mutfaklardaki yangını söndüreceğim." diye konuştu.

SİYASET 12.05.2023, 17:56 13.05.2023, 01:19 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan ikramiye vaadi: Bayramı bekleyin

Seçime iki gün kala Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mitingde toplanan vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vaatlerini peşe peşe sıraladı. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu, bereketli ovalara sahip olmasına rağmen Samsun'daki çiftçilerin halinden memnun olmadığını söyledi. CHP lideri, "Samsunlu çiftçiye de kırmızı mazot sözüm var." dedi.

"Kurban Bayramı'nda emeklilerin hesabına 15 bin lira yatacak"

Emekli olan kişilerin insanca ve rahat şekilde yaşayabilmeleri gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kahvede oturuyorsun, bir arkadaşına çay ısmarlarken bile 50 defa düşünüyorsun. Emekliyi ele güne muhtaç ettiler. 'Bayramlarda ikramiye verin' önerisini getirince önce reddetmişlerdi, sonra kendileri yaptılar. Ben de diyorum ki bayramlarda en az asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Kurban Bayramı'nı bekleyin emekli kardeşlerim. Hesabınıza 15 bin lira yatacak." ifadelerini kullandı.

"Mutfaklarda yangın var"

Parayı beşli çetelerden alacağını ve vatandaşlara vereceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Memuru, işçisi, esnafı, emeklisi herkes kazanacak. Bay Kemal yandaşlara değil, halka çalışacak. Elektrik düğmesine basınca 4 çeşit vergi ödemek zorunda kalıyorsunuz. Musluğu açarsanız bu 5 çeşit oluyor. Kadınlar anlatsın, pazara gidince fiyatları görüyorlar. Mutfaklarda yangın var. Mutfağa huzur getireceğim." diye konuştu.

Yorumlar (0)