Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a tepki: Fatura ödemiyorsun, bedava yaşıyorsun

Partisinin grup toplantısında açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Karakış geliyor, karakış ekonomisi yaşayacağı. İnsanlar faturalarını ödeyemiyor. Henüz zamlar gelmedi. Erdoğan ekonomisini karakışta göreceksiniz. Zamlar yağmur gibi gelecek" açıklamasını yaptı.

SİYASET 05.10.2021, 15:47
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a tepki: Fatura ödemiyorsun, bedava yaşıyorsun

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama yaptı.

“Halkın partisi olacağız”

Parlamenter sisteme dikkat çeken CHP lideri, "Güçlendirilmiş parlamenter sistemi getireceğiz sözleriyle ana felsefemiz; milletvekili milletin vekili olmak zorunda. İhale takipçisi milletvekili olmamalı, kişiye göre karar vermemeli. Çıkaracağımız ilk kanun siyasi ahlak kanunu olacak. Halkın partisi olacağız, halkın tamamını kucaklayacağız" sözlerini kullandı.

Kazanılmış hakların kaybedilmeyeceğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi yönetmeye talipseniz eleştirileri dikkate almak zorundasınız. Siyasetçi, eleştiri geldiği ölçüde problemleri çözmek için adım atar. Yeni özgürlüklere ve haklara kavuşacaksınız. En önemlisi adaleti getireceğiz" açıklamasını yaptı.

“O binayı yurt yapacağım”

Yurt problemine temas eden CHP lideri, "Bunların halkın problemlerini çözmek gibi bir dertleri yok. Tek dertleri ceplerini doldurmak. Ankara'yı boşaltıyorlar. Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşımaya çalışıyorlar. O binayı öğrenci yurduna çevireceğim, Merkez Bankası burada kalacak" şeklinde konuştu.

Pandora Papers belgelerine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Devleti yöneteceksiniz, aileniz Man Adası'nda firmalar kuracak, milyonlar gelecek ama siz vergi ödemeyeceksiniz. Devleti yöneten kişi vergi vermemek için firma kurar, parasını da getirir. Adalet budur derseniz açlık sefalet yine devam edecek" sözlerini kullandı.

“Bedava yaşıyorsun”

"Karakış geliyor, karakış ekonomisi yaşayacağız" ifadelerini kullanan CHP lideri, "Vatandaş faturalarını ödeyemiyor. Henüz zamlar gelmedi. Erdoğan’ın ekonomisini karakışta göreceksiniz. Zamlar, yağmur gibi gelecek. Kim bu zamlarla mücadele edecek? Kim karşı çıkacak? Biz onurumuzla duracağız. 2021’in Ocak ayında, 1 milyon 137 bin vatandaş, Nisan ayında 5 milyon 166 bin vatandaş elektrik faturasını ödeyememiş. Türkiye’nin hali bu. Milletin gözünü boyamak amacıyla Tarım Kredi Kooperatifi'ne gidiyor, bu fiyatlar senin için tabii uygun. Doğalgaz, su, elektrik faturası ödemiyorsun, bedava yaşıyorsun. Aylık 2 bin 825 TL alan birisinin nasıl geçindiğini biliyor musun? Yalnızca İstanbul’da ev kiraları 1 yılda yüzde 63, Ankara'da yüzde 35 arttı. Erdoğan ev kirası vermiyor" açıklamasını yaptı.

“Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kuracağız" diyen Kemal Kılıçdaroğlu "Bütün uzmanları buraya çağıracağız. Geçmişte ne yapıldıysa aynısını yapacağız. Fakat hırsla, kinle değil. Biri devleti soyuyorsa hesabını sormamız lazım. Devletin bürokratik kademelerinden tüm hırsızları temizleyeceğim. Bunlar da biliyor ki gidiyorlar, nasıl olsa gidiyoruz ne götürürsek kârdır. Devletin harem-i ismetine el uzatmaktan hiç çekinmiyorlar" şeklinde konuştu.

“Sen 1 dakika dahi orada durmamalısın”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hitap eden Kılıçdaroğlu, "Sen 1 dakikada bile orada durmamalısın. Sen rüşvet alanları korumuyor musun? Niye savcılığa suç duyurusunda bulunmadın?” şeklinde soru yöneltti. 

3600 ek gösterge ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Polis arkadaşların talebi sonrası 3600 ek göstergeyi dile getirmiştim. Devamlı söyledik, Erdoğan da 2018’de 'getireceğiz' dedi. Neden çıkmıyor? Seçime gidiyoruz ama hâlâ bir şey yok. Senin sözüne bu millet nasıl güvenecek? Söz verdiysen gereğini yapacaksın, yapamıyorsan özür dileyeceksin" açıklamasını yaptı. 

CHP'nin gerçekleştirdiği tarım çalıştayı ile ilgili bilgi veren Kılıçdaroğlu, "Toplumun her kesimine dokunmaya çalışıyoruz. Herkesi doğrudan dinliyoruz. Masa başında herhangi bir karar almıyoruz. Tarım çalıştayı düzenledik. Nohuttan mercimeğe kadar nasıl oluyor da her şey yurtdışından ithal ediliyor? Belediyelerimiz ve kooperatiflerle güzel işler yaptık. Her ürünün taban fiyatı olacak. Çiftçilere yüzde 1 ödenecek. Gübre üreteceğiz, teşvik vereceğiz. Hiçbir çiftçinin hayvanı, traktörü haczedilmeyecek. Çiftçi ürününü satınca elektrik faturasını ödeyecek, faiz ödemeyecek. Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV almayacağız. " açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)