Mete Gazoz, okçuluğa ilginin artmasından memnun

Gururumuz Mete Gazoz, altın madalyayı ülkemize getirmesi sonrasında kendisine ve okçuluk sporuna ilginin artmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

SPOR 05.10.2021, 16:15 06.10.2021, 13:35
Mete Gazoz, okçuluğa ilginin artmasından memnun

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya elde eden milli okçu Mete Gazoz, “Altın madalyayı kazanmamın ardından okçuluk sporuna ve bana ilgi çok fazla oldu. Bu çok güzel bir şey. İnsanlar bana sarılıyor, konuşuyor, fotoğraf çektiriyor. Samimi bir ortam oluyor.” şeklinde konuştu.

Mete, olimpiyatlardaki başarısına ve 2021 Dünya Okçuluk Kupası Finalleri’ndeki üçüncülüğüyle ülkemize bronz madalya getirmesine dair konuştu.

Mete Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanması sonrası dinlenme sürecine girdiğini söyleyerek, “Altın madalyayı kazanmamın ardından okçuluk sporuna ve bana şahsen ilgi arttı. Bu çok güzel bir şey. İnsanlar benimle konuşup fotoğraf çektiriyor ve sarılıyor. Samimi bir ortam bir meydana geliyor.” dedi.

Olimpiyatların sonrasında 10-15 günlük bir kutlama sürecinin olduğunu ifade eden Mete, “Bu dönemde ok atmamama karşın Dünya Şampiyonası’nda karışık takımda Yasemin Ecem Anagöz ile bronz madalya getirdik ülkemize. Peşinden ise Dünya Kupası’nın Finalleri’nde bireysel yarışlarda üçüncülük elde ettim. Bizim adımıza güzel geçti ve keyifli bir yarışmaydı. Elde edilen sonuçtan da oldukça memnunuz.” dedi.

“48-49 yaşına dek ok atmayı düşünüyorum”

Mete Gazoz, milli takımda olan herkesin motivasyon ve moralinin fazla olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“2024 yılı Paris Olimpiyat Oyunları’na takım halinde katılarak madalyayla taçlandırmayı amaçlıyoruz. 2013 yılında başlayan projeyle birlikte okçuluk her yıl bir önceki yılın üstüne koyup yukarıya doğru bir grafikle çıkıyor. Amacımız her zaman bu grafiği yukarıya doğru hareket ettirmek. Muhtemelen 48-49 yaşına dek ok atmayı düşünüyorum. Yaşamım bundan sonra ne olur bilmiyorum. Doğduğumdan beri bu sporun içerisindeyim. Bıraktıktan sonra da muhtemelen bu sporun içinde olmayı sürdüreceğim.” dedi.

Yorumlar (0)