Kılıçdaroğlu'ndan 14 Mayıs ve genel af değerlendirmesi

TÜRKONFED ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, genel af konusunu önce altılı masada gündeme getireceklerini, ardından görüşünü açıklayacağını söyledi. CHP lideri, seçim tarihi olarak işaret edilen 14 Mayıs ile ilgili de konuştu.

SİYASET 21.01.2023, 13:54 22.01.2023, 12:59 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan 14 Mayıs ve genel af değerlendirmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonuna (TÜRKONFED) ziyarette bulundu. Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularına cevap veren CHP lideri, genel af konusu ve seçim takvimine değindi. 

"14 Mayıs olabilir, bizim açımızdan problem değil"

Genel af konusunun önce altılı masa toplantısında ele alınması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, görüşünü daha sonra açıklayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesine değinen Kılıçdaroğlu, "Bizim açımızdan problem yok. 'Yeter söz milletin.' diyoruz. 14 Mayıs gelince de bunu söyleyeceğiz." dedi.

"Devlette liyakatı sağlayacağız"

TÜRKONFED'in yöneticileri ile yaptığı görüşmeden de bahseden Kılıçdaroğlu, "Ekonomi ile ilgili beklentilerini aktardılar. Sorularına samimi şekilde yanıt verdim. Türkiye'nin bütün problemlerinin çözümü mevcut. Devlet yapısı çürümüş durumda. Çürüyen bu yapıyı yeniden sağlamlaştırmalıyız. Altı lider olarak bu konuda kararlıyız. Devlette liyakatı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)