Erdoğan’dan seçim tarihi tartışmalarına ilişkin değerlendirme

Muhalefete seçim ile ilgili yetki konusunda tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet kanadında seçim yetkisinin kimde olduğu bilinmiyor. Bunu bilmeyen cahillerin eline kaldık. Cumhurbaşkanı 60 gün öncesinde seçimi ilan eder. Eğer seçim 10 Mart günü duyurulursa 60 gün sonra seçim gerçekleşir'' dedi.

SİYASET 20.01.2023, 15:06 20.01.2023, 16:59
Erdoğan’dan seçim tarihi tartışmalarına ilişkin değerlendirme

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete seçim hakkında eleştiride bulundu. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Barajlar inşa edilmeli”

Kuraklığın yurt genelinde artış göstermesi ile ilgili konuşan Erdoğan, ''Bizler bu konuda Devlet Su İşleri olarak barajlar inşa ediyoruz. İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde bu konu belediyelerin sorumluluğu altındadır. Onlarında kentlerde barajlar inşa etmesi gerekmektedir. Son olarak inşa ettiğimiz Yusufeli Barajı çok kısa bir süre sonra faaliyete sokulacak. Bu konu için bir önlem vardır bu da barajlardır” dedi.

“Cahillerin eline kaldık”

Seçimde yetki konusunda muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Mevcut durumda seçim ile ilgili yetkinin kime verildiğini bilmeyecek derecede cahil kişilerin eline kaldık. Bu yetki Türkiye'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dadır. Cumhurbaşkanı 60 gün öncesinde kararname ile seçimin ilanını gerçekleştirir. 60 günün ardından YSK kronolojik yapıyı başlatır. Örneğin Mart'ın 10'un da seçim ilan edildiyse 60 gün çalışmaya başlanır. 60 gün hangi tarihte biterse o gün seçim tarihi olur. Bu konuyu da YSK izler. Bu kişiler bu durumun farkında bile değil. 14 Mayıs hakkında konuşuyorlar. Tabi bu da hayırlı bir şeydir” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin kaderini bir İngiliz dergisi belirleyemez”

The Economist'in kapağında ve haberinde ele aldığı konuyu tepki gösteren Erdoğan, “Sizler The Economist’in söylemlerine 'Evet' diyor musunuz? Ülkemizin kaderini bir İngiliz dergisi mi belirliyor? Kaderimizi sadece ve sadece milletimiz tayin edebilir. Vatandaşlarımız ne diyorsa o olur. Ülkemizin kaderini bir İngiliz dergisi belirlemeyecektir. Öte yandan Miçotakis tarafından dile getirilenler özellikle o tarafı kaderini tespit etmeye yeterli gelmeyecektir. Gerek Adalar gerekse Lozan ile ilgili yaklaşım tarzının mevcut durumda Yunan yetkililerce uygulanmadığının farkındayız” dedi.

Yorumlar (0)