Erdoğan yeniden aday olabilir mi?

Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın aday olması anayasal hakkıdır, adaylığının önünde herhangi bir engel yoktur. Hukuk uydurmaktansa herkes seçime çalışsın, meydanlarda rekabetimizi yapalım." ifadelerini kullandı.

SİYASET 19.01.2023, 18:16
Erdoğan yeniden aday olabilir mi?

Adalet Bakanı Bozdağ, Ankara 2 No'lu Barosunca ATO Congresium'da gerçekleştirilen Saygın, Etkin ve Güçlü Savunma İçin Avukatlık Kanunu Çalıştayı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.



"Milletin adayıdır"


Erdoğan'ın, 2023 seçimlerinde milletin ve Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olduğunu dile getiren Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığının anayasal bir hak olduğunu, aday olmasının önünde herhangi bir hukuki engel olmadığını belirtti.



"Hiçbir anayasal engel yoktur"

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki ilk cumhurbaşkanı olarak 2018 senesinde seçildiğini anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Sıradaki seçim ikinci seçimdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, yeni sistemin ikinci cumhurbaşkanı olarak adaylığını koymuştur ve bu ikinci adaylığıdır. Hiçbir anayasal engel yoktur. Kaldı ki bunun değerlendirmesini yapanlar, yürürlük maddesini incelediğinde, Anayasa'nın 75, 77 ve 101'inci maddelerinin, çok açık ve net bir biçimde 2018 yılında gerçekleştirilen seçimle yürürlüğe girdiğini vurguluyor. Yani cumhurbaşkanı seçimine dair 101'inci maddenin ilk kez uygulanması, Anayasa'ya göre de 2018 yılında oldu, ikinci uygulaması ise bu sene olacaktır. Dolayısıyla hukuk bunu söylüyor. Ancak kendilerine göre hukuk uydurmaya çabalayanlar iddia ediyor. Bizim yaptığımız iddia değil, hukukun söylediği şeylerdir."



"Hukuk uydurmasınlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığında herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydeden Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın aday olması anayasal hakkıdır, adaylığının önünde herhangi bir engel yoktur. Hukuk uydurmaktansa herkes seçime çalışsın, meydanlarda rekabetimizi yapalım." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)