İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu devirmek için gizli toplantı yapmış: Görüntüler sızdırıldı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, CHP’nin önemli isimleriyle gerçekleştirdiği gizli toplantının görüntüleri sosyal medyaya sızdırıldı. Görüntüleri kimin servis ettiği henüz belirlenemezken toplantıda Özgür Özel, Gökhan Günaydın, Engin Özkoç, Engin Altay ve Bülent Tezcan gibi isimlerin yer aldığı görüldü.

SİYASET 19.07.2023, 10:03 Şeyda Gül
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu devirmek için gizli toplantı yapmış: Görüntüler sızdırıldı

14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sonrası CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na değişim çağrısında bulunan partililer olmuştu. Değişim çağrılarına karşı "mücadeleye devam" mesajı veren Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa yeniden aday olacağının sinyalini vermişti. Seçim sonucunun faturasını Merkez Yönetim Kurulu'na kesen Kılıçdaroğlu, kendisine yakın isimlere görevlendirmelerde bulunarak koltuğunu sağlama almıştı.

İmamoğlu’ndan iktidar için değişim sinyali

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mağlubiyetle sonuçlanan seçim sürecinin sonrasında Kılıçdaroğlu’nun koltuğuna göz dikti. “Menzile yürümekte net olarak kararlıyım, değişim şarttır” ifadelerini kullanan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na değişim konusunda net bir mesaj vererek “İktidar için değişim” temalı bir internet sitesi kurdu.

Görüntüleri kimin kayda alıp paylaştığı bilinmiyor

Bunların yanı sıra sosyal medya platformu YouTube’s servis edilen görüntüler, bomba etkisi yarattı. İfşa olan görüntülerde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu devirmeyi kafasına koyan İmamoğlu’nun önderliğinde gerçekleştirilen online toplantının detayları yer alıyor. CHP'nin önemli isimleri ve bazı Parti Meclisi üyelerinin yer aldığı görüntülerde, Kılıçdaroğlu’na karşı net bir şekilde harekete geçildiği gözler önüne seriliyor.

Kılıçdaroğlu olmadan alternatif olağanüstü kurultay planı

Görüntülerde “Kılıçdaroğlu'suz alternatif olağanüstü kurultay” sözlerini sarf ettiği duyulan İmamoğlu’nun birkaç hususta ilk planlamaları yaptıklarını belirttiği sözler yer alıyor. Parti Meclisi süreciyle ilgili zemin oluşturmaya dönük bir kararlılık gösterdiklerini ifade eden İmamoğlu, bunun da özellikle örgütün görev alma sürecine dair bir hazırlık olacağını kaydetti. İmamoğlu, bu konuda en son CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın’ın bir süreç başlattığının altını çizdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, toplantıda “Alternatif bir olağanüstü kurultay süreci olabilir mi? Olgunlaşabilir mi? Buna dair bir zemin var mı? Elimizdeki veriler üzerinden bir heyet konuşulmuştu, o konuda da katkısı olacak olan, burada olan ve olmayan arkadaşların da katkılarıyla birlikte bir çalışma ve öngörü zemini oluşacaktı. O konuda da bir çalışma sürdürüldü diye biliyorum” ifadelerini kullandı.

İfşa olan toplantıya katılan isimler

Özgür Özel - CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili

Gökhan Günaydın - CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili

Engin Özkoç - CHP Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı

Tekin Bingöl - CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili

Onursal Adıgüzel - CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili

Veli Ağbaba - CHP Parti Meclisi Üyesi ve Malatya Milletvekili

Ahmet Hakan Uyanık - CHP Parti Meclisi Üyesi

Engin Altay - CHP İstanbul Milletvekili

Gökhan Zeybek - CHP Parti Meclisi Üyesi

Bülent Tezcan - CHP Aydın Milletvekili

Muharrem Erkek - CHP Parti Meclisi Üyesi

Pınar Uzun - CHP Parti Meclisi Üyesi

Selin Sayek Böke - CHP Parti Meclisi Üyesi

Sevgi Kılıç - CHP Parti Meclisi Üyesi

Hakkı Süha Okay - CHP Parti Meclisi Üyesi

Dilekçe konuşmaları

CHP Parti Meclisi üyelerinin ve il başkanlarının imza attığı bir dilekçe üzerinde çalışmalar yapıldığı görülen görüntülerde, imza sayısının artırılması için istişare yapıldığı görülüyor. O anlarda yaşanan diyaloglar şu şekilde;

Ekrem İmamoğlu: İstersen bu Parti Meclisi'nden başlayalım daha sonra olağanüstü kurultay zemini ya da ihtimali, alternatifi nasıl bir bakış diye devam edelim. Selin Hanım katıldığında biraz içerik detayına girebiliriz ve ardından da önümüzdeki günlere dair hem mahalle seçimleri nasıl bir akışla gidiyor. Sonrasındaki genel kurullara kongrelere dair var mı ön tespiti olan biraz da ona bakmak lazım. Nasıl bir zemin geliyor diye tartışalım. Bu şekilde sonlandıralım yani uygun görürseniz yaklaşık bir saat gibi bir süre koyarsak toplantımıza makul bir zeminde toparlarız diye düşünüyorum. Önce Gökhan Bey, Parti Meclisi işi galiba sizin tarafta yürüyordu değil mi yanlış mı?

Gökhan Günaydın: Bir bilgi sunayım ben o konuda. Bülent Bey (Bülent Tezcan) de burada kendisi sağ olsun bir metin hazırladı. Bu metinden sonra onun da aldığı imzalar var benim de aldığım imzalar var ve şu an itibariyle 7 kişi imzaladı. İzninizle sayıyorum; Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Erbil Aydınlık, Hasan Baltacı, Gökhan Zeybek, Umut Akdoğan ve Hakan Uyanık. Biraz evvel ben metni bir zarf içerisinde Selin Sayek Böke Hanım'a gönderdim. Selin hanım da imzalamış olacak ve böylelikle 8 imza olacak. İstanbul içine yönelik bir toplantımız var orada Onursal Adıgüzel, Sevgi Kılıç, Pınar Uzun ve Turan Aydoğan da imzalamış olacaklar. Ben yarın sabah bir arabayla Muharrem Bey'e (Muharrem Erkek) Çanakkale'ye göndereceğim imzayı. Oradan Burhaniye'den Yaşar Selman Hanım imzalayacak, oradan da Bodrum'a geçecek. Böylece imza sayısı Pazartesi akşam itibariyle 15'e ulaşacak. Özgür başkanım da burada. Eğer uygun görürseniz Veli Ağbaba ya da Murat Emir'den birinin de imzasını alalım.

Muharrem Erkek: Evet, iyi olur.

Ekrem İmamoğlu: O zaman Parti Meclisi süreci aslında şu anda dengede gidiyor. Muhtemelen Tekin başkanın (Tekin Bingöl) ifade ettiği mektup sürecine dayalı olarak çarşamba günü bir aksiyona dönüşecek ya da maksimum perşembe diyelim buna.

Yorumlar (0)