İmamoğlu: Alet olmayacağım

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine cevap verdi. İmamoğlu, “Bugün yoksulluk, işsizlik, okulların ve yurtlarının yetmediği bir Türkiye pozisyonunu tartışıyoruz. Bu denli yoğun bir gündem varken, birilerinin gündem değiştirme gayretlerine ben alet olmayacağım.” dedi.

SİYASET 19.09.2021, 00:33
İmamoğlu: Alet olmayacağım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda düzenlenen 'Tunel Boring Machine (TBM) Geçiş Töreni'ne iştirak etti. 

İmamoğlu, burada gerçekleştirdiği konuşmada, “Özellikle bugünün gündemi olan iklim değişikliği ile mücadelede, hızlı, çevre dostu, konforlu metro inşaatları hususunda İstanbul, dünyanın en önemli metro atılımlarından birini yapmaktadır.” sözlerini sarf etti.

Erdoğan'ın sözleri soruldu

Törenin akabinde medya mensuplarının sorularını cevaplayan İmamoğlu’na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, muhalefetin elinde olan belediyeleri yönetemediği, vaatleri yerine getiremediği, hizmetlerin aksadığı yönündeki açıklamaları soruldu.

İmamoğlu ise soruya, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nı örnek göstererek cevap verdi. İmamoğlu, “Yüzde 3 seviyesindeyken aldık. Yani durmuş bir hattı aldık ve bugün yüzde 40'lara ulaştırdık. Aslında sorunun yanıtı bu.” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Bugün yoksulluk, işsizlik, okulların ve yurtlarının yetmediği bir Türkiye pozisyonunu tartışıyoruz. Bu denli yoğun bir gündem varken, birilerinin gündem değiştirme gayretlerine ben alet olmayacağım.”



Yorumlar (0)