Hastaneye yatışları önlemede en etkili aşı açıklandı

ABD'de, bir araştırma neticesinde, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle hastaneye yatışlara karşı en etkili aşının Moderna olduğu belirtildi.

SAĞLIK 19.09.2021, 00:56 19.09.2021, 18:06
Hastaneye yatışları önlemede en etkili aşı açıklandı

CDC (ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) araştırması, Massachusetts merkezli ilaç şirketi Moderna'nın koronavirüs aşısının hastaneye yatışlara karşı yüzde 93 oranında koruma sağladığını ortaya koydu.

BioNTech yüzde 88 koruma sağlıyor

11 Mart ve 15 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılan araştırmada, Moderna'nın ardından bu oranın diğer koronavirüs aşılarından Pfizer-BioNTech'te yüzde 88, Johnson & Johnson'da ise yüzde 71 olduğu kaydedildi.

Araştırma raporunda, "Söz konusu veriler, aşı ile koruma düzeylerinde bazı farklılıklar olduğunu gösterse de onaylanmış tüm COVID-19 aşıları hastaneye yatışlara karşı önemli oranda koruma sağlıyor." denildi.

Pfizer-BioNTech'e 'tam onay' verilmişti

Moderna aşısına, Pfizer-BioNTech'in acil kullanım izninden kısa bir zaman sonra Aralık 2020 tarihinde FDA (ABD Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından acil kullanım onayı verilmişti.

Bununla birlikte Pfizer-BioNTech, geçtiğimiz ağustos ayında FDA kuruluşundan aldığı belgeyle tam onay almış yegane COVID-19 aşısı olma özelliğini koruyor.

Yorumlar (0)