HÜDA PAR, hangi ittifaka katılacak? Açıklama geldi!

Siyasi arenada ittifakların bir zorunluluk haline geldiğini kaydeden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Tek başına yüzde 50 oy toplamak ve yüzde 7'lik seçim barajını aşmak zor. Bu nedenle siyasi partiler ittifaklara yöneliyor." dedi. Yapıcıoğlu, herhangi bir ittifakta yer alıp almayacaklarını da açıkladı.

SİYASET 15.08.2022, 16:54 16.08.2022, 13:42 Hakan Öksüz
HÜDA PAR, hangi ittifaka katılacak? Açıklama geldi!

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ağrı'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son bir yıldır Türkiye'yi karış karış gezdiklerini söyleyen Yapıcıoğlu, ittifak arayışında olup olmadıklarına dair soruyu yanıtladı. İttifaklara kapılarını kapatmadıklarını kaydeden Zekeriya Yapıcıoğlu, "İttifaklara dâhil olmak gibi bir zorunluluk hissetmiyoruz. Bugünkü siyasi koşullar nedeniyle partilerin, ittifaklara doğru itildiğini görüyoruz. Tek başına oylamaya giden bir partinin yüzde 50'yi geçmesi imkânsıza yakın." dedi.

"Barajın yüksek olması nedeniyle ittifaklara yöneliyorlar"

Cumhurbaşkanı adaylarının belirlenmesi sürecinde ittifakların neredeyse zorunlu hale geldiğini aktaran HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Kendi adaylarının daha geniş çevreler tarafından oy alabilmesini isteyen partiler, ittifaklara dâhil oluyor. Mevcut siyasi iklimde bu son derece doğal. Seçim barajının yüksek olması, ittifakları zorunlu kılan bir başka gerekçe olarak öne çıkıyor. Barajı aşarak Meclis'e girmek isteyen partilerin ittifak arayışında olmasının normal olduğunun bilincindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Bir ittifaktan teklif gelirse değerlendiririz"

Siyasette ittifakların zorunlu hale geldiğini ve bu gerçekliği anladıklarını kaydeden Yapıcıoğlu, "Buna rağmen 'bir ittifaka katılmalıyız.' modunda değiliz. 2018 yılındaki seçimlere tek başımıza girmiştik. Eğer bir ittifaktan teklif gelirse oturur, konuşuruz. Kapıları kapatmış değiliz. Milletimizin ve partimizin yararına olacağını düşünürsek bunu gündeme alabiliriz. Katılacağımız ittifak, partimizin temel ilkeleriyle örtüşmeli. Eğer ilkelerimizle çatışan bir durum olursa kabul etmeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)