Gelecek ve DEVA arasında üçüncü ittifak tartışması! "En büyük hata sizi adam yerine koymak"

Ali Babacan’ın, “DEVA Partisi tarafından gelen ittifak teklifi kabul etmedik” söylemi sonrasında partiler arasında sinirler gerildi. DEVA bu açıklama sonrasında Gelecek Partisine karşı sert çıkış yaptı.

GÜNDEM 24.07.2022, 10:45 24.07.2022, 15:42
Gelecek ve DEVA arasında üçüncü ittifak tartışması! "En büyük hata sizi adam yerine koymak"

Genel seçimlere bir seneden az bir süre kalmasıyla beraber gündem de hareketlenmeye başladı. Bu zaman zarfında en fazla merak edilen husus ise parlamenter sisteme geçişte mutabakat sağlayan muhalefetteki 6 partinin cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarılacak olacak ismin kim olacağı...

Üçüncü ittifak tartışması çıktı

Kamuoyu üzerinde 6'lı masa olarak tanınan muhalefet kesiminden ortak bir cumhurbaşkanı adayı hususunda anlaşmaları düşünülürken partiler arasında tartışmalar meydana gelmeye başladı.

Son tartışma ise Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın AK Parti'den koparak oluşturdukları Gelecek Partisi ile DEVA arasında ortaya çıktı. Tartışmanın asıl çıkış noktası ise üçüncü ittifak oldu.

“Parti içerisinde görüştük, reddettik”

Geçtiğimiz haftalarda Ali Babacan tarafına kendisine yöneltilen “üçüncü ittifak” sorusu ile ilgili olarak, “Bizlere Ahmet Davutoğlu'nun partisi Gelecek'ten ittifak için teklif geldi. Ancak parti içerisinde yaptığımız görüşmeler sonrasında bu teklifi olumlu olarak görmedik” demişti. Babacan'ın bu cevabının sonrasında Gelecek Partisi kanadından sert bir yanıt geldi.

“En büyük hata size teklif götürendedir”

Açıklama sonrasında Gelecek partisi içerisinde huzursuzluk yaşandı. Daha sonrasında ise yapılan “Red” söylemi için tepkiler gelmeye başladı. En sert yanıt ise sosyal politikalar başkan yardımcısı ve partinin kurucularından olan Abdulkadir Baykay'dan geldi.

Twitter hesabı üzerinden Babacan'ın söylemleri ile ilgili bir haberi alıntılayan Baykay, "En büyük hata bu açıklama fırsatını size veren ve sizi adam yerine koyup o teklifi götürenlerdedir" ifadelerini kullandı. Baykay paylaşımını daha sonrasında Twitter hesabından sildi.

Yorumlar (0)