HDP’de ‘üçüncü ittifak’ sesleri

Partisinin İstanbul mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, üçüncü ittifak oluşumuna yeşil ışık yakarak, “Biz bu ittifaka geleceğin ittifakı diyoruz. Üçüncü bir seçeneğimiz var. Bu yol, HDP’nin çizdiği bir yol olacak” dedi. 

SİYASET 08.08.2022, 13:51 09.08.2022, 15:08
HDP’de ‘üçüncü ittifak’ sesleri

Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde partililere seslenen Buldan, Türkiye’nin inkâr ve savaş politikalarına mahkûm olmayacağını söyledi. Yeni bir ittifak oluşumuna ilişkin dikkat çekici mesajlar veren Buldan, “Biz bu ittifaka geleceğin ittifakı diyoruz. Üçüncü bir seçeneğimiz var. Bu yol, HDP’nin çizdiği bir yol olacak. Türk’üyle, Kürt’üyle, Ermeni’siyle, Alevi’siyle, kadınıyla, emeklisiyle, genciyle, yaşlısıyla bir bütünü temsil eden bir ittifaktan söz ediyoruz. Türkiye halkları, işte bu ittifak ile birlikte mutlu yarınlarını inşa edecek. Türkiye’nin toplumsal barışa ve huzur ortamına ihtiyacı var. Bu arzulanan barışı, arzulanan adalet bizler gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. 

“Seçimler yaklaşınca Kürtleri hatırlayanlar, artık kendilerinden utanmalıdır”

Yaklaşan 2023 seçimlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Buldan, “Seçimler yaklaşınca Kürtleri hatırlayanlar, artık kendilerinden utanmalıdır. Kürt toplumu, yalnızca seçimlerde aklınıza gelebilecek bir halk değildir. ‘Helalleşme’ diyerek Kürt seçmenlerle bir araya gelmeye çalışanlara net bir mesaj vermek istiyoruz. Kürt halkı, onurlu bir barış ortamı sağlanmadan, gerçekler ortaya çıkmadan, hakiki bir yüzleşme ortamı tesis edilmeden kimseye hakkını helal etmez. Bundan sonra da etmeyecektir” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye’de yaşanan tüm sorunların ve krizlerin çözüm merkezi HDP’dir”

Türkiye’deki sorunları çözebilecek tek partinin HDP olduğunu belirten Buldan, “Şu an Türkiye’de yaşanan tüm sorunların ve krizlerin çözüm merkezi HDP’dir. HDP, adaleti, barışı ve demokrasiyi bu ülkeye yeniden kazandıracak. Bunu da gerçekleştirebilecek tek adresiz. Biz yeter ki bu uğurda mücadele edelim, kararlılıkla, yılmadan bu uğurda çaba harcayalım. El ele, omuz omuza verdikten sonra bizim aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Eğer bu zafere erişebilirsek, Demitaş da, Kışanak da, Yüksekdağ da, Baluken de yeniden özgürlüğüne kavuşacaktır. Bizim mücadelemiz adalet için, bizim mücadelemiz barış içindir. Bu uğurda da asla yılmayacağız, asla geri adım atmayacağız” dedi. 

Yorumlar (0)