HDP'den Mansur Yavaş çıkışı: Kabul etmeyiz

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, adaylık tartışmalarına ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istemeyecekleri tek ismin Mansur Yavaş olduğunu açıklayan HDP'li Beştaş, "HDP seçmeni onu kabul etmez." dedi. Beştaş, bunun gerekçesini de açıkladı.

SİYASET 06.01.2023, 23:50 08.01.2023, 10:33 Hakan Öksüz
HDP'den Mansur Yavaş çıkışı: Kabul etmeyiz

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken muhalefet cephesinin adayının kim olacağı merak ediliyor. Altılı masadaki parti genel başkanlarının, adayın kim olacağı konusundaki istişarelere başlayacağı belirtildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da ismi, adaylık tartışmalarında gündeme geliyor.

"HDP seçmeni kabul etmez"

Bir radyo kanalının canlı yayınına katılan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, muhalefetin seçeceği aday konusundaki görüşlerini aktardı. Şimdiye kadar karşı çıktıkları tek ismin olduğunu kaydeden Beştaş, "Mansur Yavaş'ın aday olmasını istemeyiz. HDP seçmeni, Mansur Yavaş'ın adaylığını desteklemez." dedi.

Neden Mansur Yavaş'ı istemediklerini açıkladı

Mansur Yavaş isminin kendileri için denklemde olmadığını söyleyen HDP'li Beştaş, "Onun herkesi temsil edecek bir cumhurbaşkanı olmayacağını düşünüyoruz. Bir kişi 'İnşallah Selahattin Demirtaş hapisten çıkar' demişti. Mansur Yavaş'ın da buna 'inşallah' cevabını verdiği iddia edilmişti. Daha sonra bunun doğru olmadığını belirten bir açıklama yaptı. Dolayısıyla Mansur Yavaş, belli bir tavır alamayan ve ürkek birisi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)