"Haziran 2021'de seçim bekliyorum çünkü ciddi bir fakirlik var"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Gördüğüm kadarıyla Haziran 2021 dolaylarında erken seçim olabilir. Erdoğan kış aylarını sevmez. Haziranda erken seçim bekliyorum, olması da gerekiyor zaten. Çünkü, çok ciddi bir fakirlik söz konusu." dedi.

SİYASET 05.12.2020, 23:39 05.12.2020, 23:52
"Haziran 2021'de seçim bekliyorum çünkü ciddi bir fakirlik var"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Gördüğüm kadarıyla Haziran 2021 dolaylarında erken seçim olabilir. Erdoğan kış aylarını sevmez. Haziranda erken seçim bekliyorum, olması da gerekiyor zaten. Çünkü, çok ciddi bir fakirlik söz konusu." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YouTube üzerinden yayın yapan Karar TV'nin programına konuk oldu. İYİ Parti lideri, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

"Önce Erdoğan aşıyı olsun"

Erdoğan’ın aşıya ilişkin açıklamalarını yorumlayan Meral Akşener, "Önce Sayın Erdoğan olsun aşıyı, sonra bakarız o duruma. Aşı yaptırılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Meral Akşener’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Ülkemizin ekonomisini bu kadar paranın düzlüğe çıkarması imkansız. Ancak 'Neden Katar’a satıldı?' şeklinde bir kavram yok. Katar yerine matara da olabilirdi. İYİ Parti olarak, ülkemize yabancı yatırımın gelmesine itiraz etmemiz gibi bir durum söz konusu olamaz. İster Almanyalı ister Katarlı, orada herhangi bir sorun yok. Tank Palet Fabrikas'ını, yani kavga ede ede manevi olarak dövüşe dövüşe helak oldu ülkemiz. Neler olduğunu biz bilmiyoruz. Bilinen şeyler nelerdir? 50 milyon dolarlık eksik nedeniyle Katarlılara verildiğine ilişkin. Deneyim, bilgi birikimi oluşturacak bir yatırımsa, 50 milyonu biz sunalım. Tüm mesele, Katar ile olan ilişkilerdeki gizlilik durumu. 'Su meselesi' diye bir şeyler deniliyor, ne anlatmak istediklerini bilmiyoruz, ticari sır diye bir kavram söz konusu. Katar’ın Katar olmasıyla, Müslüman olmasıyla hiçbir ilgisi yok. Bu gizlilikle, soru işaretleriyle alakalı bir durum. Bu tarz ilişki şekilleri ilerleyen aşamalarda Türkiye'nin başını derde sokar.

"Haziran 2021..."

Tarihe not düşelim, kavga eden mağlup olacak. Milletimiz seçim istiyor, kavga-dövüş istemiyor. Milletimiz kendi dertlerinin konuşulmasını istiyor. Siyasetçiler an itibarıyla milletin isteğine uygun olarak kendini henüz konumlandıramadı. 'Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni ülkemiz kaldıramıyor, bu sistem de ülkemizi kaldıramıyor. Mecburen bu seçim gerçekleşecek, bu iş 2023’e kalamaz. İkincisi ise yoksulluğun yönetildiği bir Türkiye ile karşı karşıya durumdayız. Milletvekilinin hiçbir değeri kalmadı. Seçim kazanmaları imkansız. Gördüğüm kadarıyla Haziran 2021 dolaylarında erken seçim olabilir. Erdoğan kış aylarını sevmez. Haziranda erken seçim bekliyorum, olması da gerekiyor zaten. Çünkü, çok ciddi bir fakirlik söz konusu. Kararsızların oluşturduğu bir seçmen kitlesi mevcut. Söz konusu kararsız seçmenlerin diğer partilere dağıtılması gibi bir yöntem kullanılıyor, en yüksek oya sahip olan siyasi partiye en fazlası konuyor. Asıl koptuğu yer tam da orası. Eğer hiçbir şekilde karasızları dağıtmadan baktığınız zaman, gerçekten ciddi oranda bir düşüş söz konusu. En fazla düşüş de AKP seçmeninden."

Yorumlar (0)