Bunun adı vahşet: Büyü yapmak için kedinin ayaklarını kesmişler!

Son dönemlerde birçok kentte meydana gelen hayvan ayaklarını kesme şikayetlerinden biri de Diyarbakır’da gerçekleşti. İddiaya göre kedilerin ayakları kesilerek büyü için kullanılıyor.

GÜNDEM 06.12.2020, 00:20 07.12.2020, 17:52
Bunun adı vahşet: Büyü yapmak için kedinin ayaklarını kesmişler!

Son haftalarda ayakları kesilen kedi ihbarları artış gösterdi. Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Diclekent Mahallesi'nde bulunan bir sitede, ayakları kesilmiş bir kedi bulundu.

İddialara göre kesilen kedi ayaklarıyla büyü yapıldığının halk arasında yayılması, hayvanseverleri isyan ettirdi. Hayvan hakları kanununun gelmesi gerektiği hususunda uyarılarda bulunan hayvanseverler ve veteriner hekimler, korkunç olayın engellenmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Ayağı kesilen talihsiz kedinin tedavisi sürerken, şikayette bulunan hayvansever, polis ve jandarma ekiplerinin desteği ile kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Büyü iddiaları sosyal medyada büyük tepkilere sebep oldu, ünlü şarkıcı Haluk Levent kedinin bakımlarım masraflarını üstlenerek Ferdinand'ın çiftliğine nakledeceğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

'Kedilerin ayaklarını keserek büyü yapıyorlar'

Veteriner Nurhan Kahraman, kedilerin ayaklarını kesmek suretiyle batıl inanç olan eve bağlama büyüleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Kahraman, “Ufaklık geldiğinde çok acı çekiyordu. Acilen müdahalede bulunduk, kediyi o halde görünce normalde araba kazası veya bir yerde sıkıştığı için olduğunu düşündük. Ancak kesilen bölge o kadar keskindi ki birileri tarafından kesildiği çok açıktı. An itibarıyla tedavisi devam ediyor, umarım bunu yapanlar bulunur, bu canlar bu acıları çekmez. Duyduğuma göre büyü yapıyorlarmış. Bu masum canlıların saçma sapan inanışlara alet edilmemesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

'İlk defa ağlayarak operasyona girdik'

Veteriner teknikeri Tuba Göklü, birçok durumla karşı karşıya kaldıklarını aktararak, ilk kez bu tür bir olay ile karşılaştıklarını ve ağlayarak ameliyata girdiklerini söyledi. Göklü, “Hep beraber bu tür olayların önüne geçmeliyiz fakat yasa caydırıcıdır, yasanın bir an önce çıkmasını talep ediyoruz.” dedi.







Yorumlar (1)
Fatma 3 yıl önce
Allah bin kere cezanızı versin vicdansızlığın artık bu kadarı ne istedin yavrudan onun canı yandığının bin katı inşAllah senin canın yansın inşAllah nin kat acı çekersin inşAllah dilerim rabbimden Allah belanı versin