Halisdemir’e “darbeci” diyen İYİ Partilinin ihracı istendi 

15 Temmuz kahramanlarından olan şehit Ömer Halisdemir hakkında “darbeci” kelimesini sarf eden İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Songül Sarıtaşlı’nın ihracı istendi. 

SİYASET 26.07.2021, 12:00 27.07.2021, 09:03
Halisdemir’e “darbeci” diyen İYİ Partilinin ihracı istendi 

İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Songül Sarıtaşlı, Semih Terzi hakkında yapılan bir paylaşımı alıntılayarak “Semih Terzi’nin tersine asıl darbecinin Halis Demir olduğunu da biliyorsunuz değil mi?” şeklinde bir cümle yazdı. Bunun üzerine Sarıtaşlı hakkında sosyal medya linçi başlatıldı. Çığ gibi büyüyen tepkiler ile birlikte şahıs, sosyal medya hesabını tamamen sildi. 



Kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi 

Yazılan olaylar sebebiyle İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol, basın açıklamasında bulundu. Sağol, “Şehidimiz hakkında vicdan ve akıl sahibi hiçtir Türk vatandaşının kabul edemeyeceği, tüm teşkilatımızı üzen bir paylaşımda bulunmuştur. Ömer Halisdemir, Anadolu coğrafyasının varoluş mücadelesinin milyonlarca şehidinden biridir. Aynı zamanda şehidimiz, milletimizin yiğit evlatlarındandır. Bu toprakları ve varlığımızı borçlu olduğumuz şehidimize yönelik saygısızlığı asla kabul edemeyiz. Bu çirkin paylaşımdan haberdar olduğumuz anda kendisini kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk ettiğimizi kamuoyunu duyurmak isteriz.” 



MHP’den sert tepkiler yükseldi 

MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek de bu konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. İpek, “Ömer Halidemir, milletimizin bağrında yetişmiş ve vatan hainlerini alnının ortasından karışlamış bir kahramandır. Kendisi ölüme başı dik şekilde yürümüştür. Songül Sarıtaşlı, terörist Semih Terzi’yi paylaşımı ile masum göstermiş ve şehidimizi de darbeci ilan etmiştir. Herkes bilmelidir ki Ömer Halidemir, yiğit biridir.” 

Yorumlar (0)