Evlat nöbeti dördüncü yılına girdi... Bakan Soylu: HDP ve PKK, ABD’nin uşağıdır

Diyarbakır’da evlat nöbetine devam eden aileler ile bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Son 3 senede ABD senatosu, PKK ve alt oluşumlarına 2 milyar dolar destek sağladı. HDP ve PKK, ABD’nin uşağıdır” dedi. 

SİYASET 03.09.2022, 15:02 03.09.2022, 16:09
Evlat nöbeti dördüncü yılına girdi... Bakan Soylu: HDP ve PKK, ABD’nin uşağıdır

Diyarbakır HDP İl Binası önünde acılı ailelerin evlat nöbeti 3 Eylül 2019 tarihinden bu yana devam ediyor. Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan aileleri eylem bölgesinde ziyaret eden İçişleri Bakanı Soylu, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. PKK’nın ABD tarafından finanse edildiğini vurgulayan Bakan Soylu, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. 

“ABD olmasa PKK da PYD de olmazdı”

Son dönemde ABD tarafından PKK’ya verilen desteklere değinen Soylu, “Son 3 senede ABD senatosu, PKK ve alt oluşumlarına 2 milyar dolar destek sağladı. HDP ve PKK, ABD’nin uşağıdır. Güvenliğimiz olmasa, gece vakti bir yerden bir yere gitme şansımız olabilir mi? ABD, PKK ve alt oluşumlarının güvenliğini sağlamasa bunlar yarım metre ileriye adım atamaz. ABD olmasa PKK da PYD de olmazdı” şeklinde konuştu. 

“Diyarbakır huzura eriştikçe, bölgemizin tamamı huzura erişiyor”

“Bizim ABD’ye ihtiyacımız yok” diyerek sözlerine devam eden Bakan Soylu, ”Bizim kültürümüzden, inancımızdan, dinimizden bihaber olan Avrupa’ya da ihtiyacımız yok. Diyarbakır huzura eriştikçe, bölgemizin tamamı huzura erişiyor. Bizi birbirimizden ayırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. 309 evladımız için ailelerimiz burada 1097 gündür feryat ediyor. İsyanları, çocuklarını sadece dağa götürenlere değil, onları piyon olarak kullananlarıdır aynı zamanda. Srebrenitsa annelerinin yaşadıkları acı neyse, buradaki annelerimizin de acısı aynıdır” ifadelerini kullandı. 

“Terör örgütü yakın zamanda bitecek”

Diyarbakır’ın büyük tarihi olan eşsiz bir şehir olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, “Diyarbakır, dualı bir şehirdir. Sahabeler şehridir, evliyalar şehridir. Tüm bu coğrafyaya huzuru getirmekte kararlıyız. Bunu başarmak zorundayız. Burada bulunan annelerimiz, Diyarbakır’ın tarihi kardeşliğini ve kültürel birikimini yıkmak isteyenlere fırsat vermiyor. Terör örgütü mensuplarını buralardan söküp atarken bilin ki aynı zaman da Amerika’yı da söküp atıyoruz. Senelerce bizi bu topraklarda birbirimize düşürdüler. Terör örgütü yakın zamanda bitecek. Bu coğrafyadan hepsini söküp atmalıyız. Amerika’yı söküp atmalıyız” dedi. 

“Türk, Alevi, Sünni, Kürt diyerek bizi birbirimize düşürmeye çalıştılar”

Evlat nöbetindeki annelerin tarihi bir görev üstlendiklerini dile getiren Bakan Soylu, “Çok net söylüyorum, Türk, Alevi, Sünni, Kürt diyerek bizi birbirimize düşürmeye çalıştılar. Bizi kendi topraklarımızda birbirimize yabancı hale getirmeye çalıştılar. Bu babalar, bu anneler ne diyorsa, ben şahsen emirlerine amade oldum. Sayın Cumhurbaşkanımız kalben, zihnen hepimize talimat verdi. Bu büyük duruşu ve eylemi kirletmeye çalışıyorlar. Bizim milletimiz sıkı sıkıya durmaktadır. Bu duruşuna da devam etmektedir. Allah herkesten razı olsun. Biz gözyaşımızı içimize dökeriz, yeter ki annelerimiz ağlamasın. Bu uğurda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. İnşallah herkesi tek tek çocuklarına kavuşturmak istiyoruz. Burada bulunan herkese teker teker minnet duygularımı ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)