Erdoğan: Bu karikatür analiz edilmeli!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden, genel başkanlığının yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'nin 7. Olağan Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale İl Kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

SİYASET 13.01.2021, 14:50 14.01.2021, 09:02
Erdoğan: Bu karikatür analiz edilmeli!

Cumhur İttifakı olarak 2023 seçimlerinde hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ezici çoğunlukla temsil edeceklerini hem de Cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazanacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de siyaseti "rekabet" kavramı ile izah edilmesi mümkün olmayacak şekilde rekabet sınırlarının dışına taşıran anlayışla karşı karşıya olunduğunu kaydetti.

"Havayı boşa tüketmek israftır, haramdır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na atfen "bu kişi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kürsüde sarf ettiği her sözün, Allah'ın verdiği havayı boşa tüketmek anlamına geldiğini, her konuda israfın haram olduğu gibi havayı boşa tüketmek noktasında da haram olduğunu bildirdi.

"Karikatür zat (Kılıçdaroğlu)"

Türkiye'yi 2023 hedeflerine tam anlamıyla ulaştırmadan Cumhur İttifakı'na duraksamak, durmak ya da bir anı bile boş yere geçirmenin de haram olduğunu ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun zaten sahip olmadığı vasıfları, sıkça soru cümleleri ile ifade ettiğini kaydederek, "Bu karikatür zatın psikolojik olarak analiz edilmesi, işin erbapları için büyük bir hazinedir." şeklinde konuştu.

CHP'de işlerin kaset, tecavüz, taciz ve hırsızlık ile yürüdüğünü ve bu nedenle milletin teveccühüyle göreve gelebilmenin havsalalarına sığmadığını vurgulayan Erdoğan, her seçimi kaybeden bu zatın (Kılıçdaroğlu), zerre kadar onuru varsa, kendisine çok az da olsa saygısı bulunuyorsa, kasetle geldiği koltuktan şerefiyle çekip gideceğini söyledi.

Yorumlar (0)