İsrail’den Deyrizor’a saldırı: Rejim ordusundan 60 ölü

İsrail’in gece geç saatlerde Suriye Deyrizor’a yaptığı hava saldırılarında Esed rejimi ordusu ve İran destekli gruplardan toplam 60 kişi öldü.

DÜNYA 13.01.2021, 15:00 14.01.2021, 09:01
İsrail’den Deyrizor’a saldırı: Rejim ordusundan 60 ölü

İsrail’in Suriye’nin doğusunda yer alan Deyrizor şehrine geceleyin geç saatlerde düzenlemiş olduğu hava saldırılarında Esed rejimi ordusu ve İran Devrim Muhafızları Ordusunun emrinde olan yabancı terörist gruplarından 60 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail savaş uçaklarınca, geceleyin geç saatlerde Deyrizor şehir merkezi ve kırsalına dair yapılan hava saldırılarında Esed rejimi saflarında bulunan İran destekli yabancı terörist gruplara ait kimi askeri noktalar ve silah depoları bombalandı.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, şehir merkezindeki “Baas Öncüleri Kampı”, Ummal semtinde bulunan kimi askeri noktalar, askeri güvenlik şubesi, Deyrizor’un batısında yer alan Ayyaş ve doğusunda bulunan Mayadin ile Irak sınırında bulunan Elbu Kemal’deki Hazzam ve çöl bölgeleri hedef alındı.

İran destekli yabancı gruplara ait 49 teröristin etkisizleştirildiği saldırıda, rejim ordusundan 1’i albay olmak üzere toplam 11 asker ise öldü.

Esed rejiminin haber ajansı tarafından ise askeri kaynaklara dayandırılan haberde, Deyrizor’a yapılan hava saldırısından İsrail sorumlu tutulmuştu.

İran destekli olan gruplar Deyrizor şehrindeki varlığı

Suriye-Irak sınırında yer alan Deyrizor şehri, İran’dan Lübnan’a dek uzanan kara bağlantısını sağlayan şehir konumunda. Ürdün ve Irak’tan gelen boru hatları ve ticaret yollarıysa bu şehirden geçiyor.

Deyrizor şehir merkezi, doğu ve batısında yer alan kimi bölgeler, Rusya ve İran destekli olan grupların yardımıyla 2017 yılının kasım ayında DEAŞ’ın çekilmesi sonrası Esed rejiminin eline geçti.

Rejimin kara gücü olan İran destekli yabancı terörist grupları Deyrizor’da varlığını sürdürüyor.

Sünni Arapların yaşamış olduğu Deyrizor’da konuşlu Irak, İran, Lübnan, Pakistan ve Afganistan kökenli olan gruplar İran Devrim Muhafızları Ordusu’nca komuta ediliyor.

Fırat’ın doğusundaki Deyrizor topraklarıysa Amerika Birleşik Devletleri destekli terör örgütü YPG/PKK’nın elinde.

Yorumlar (0)