Erdoğan'ın "altılı masadan ayrıl" çağrısına Akşener'den yanıt

Endonezya'dan dönen ve ayağının tozuyla gazetecilere demeç veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'ye "altılı masadan ayrılma" çağrısında bulundu. İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ın çağrısını yanıtsız bırakmadı.

SİYASET 17.11.2022, 17:32 18.11.2022, 17:15 Hakan Öksüz
Erdoğan'ın "altılı masadan ayrıl" çağrısına Akşener'den yanıt

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken siyasi arenadaki gerilim de artıyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan, adaylıklarını açıkladı. Muhalefet partilerinin liderlerinin bir araya geldiği altılı masa ise henüz adayını belirlemedi. Altılı masanın adayının, yılbaşından sonra açıklanması bekleniyor.

Erdoğan'dan İYİ Parti'ye çağrı: "O masada ne işiniz var?"

Endonezya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin dönüşünde gazetecilerin siyasi gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, altılı masada yer alan İYİ Parti'ye seslendi. "İYİ Parti'nin masadaki diğer partilerle aynı çizgiye düşmesi düşündürücü." diyen Erdoğan, "Bunun gibi bir zamanda neden o masada yer alıyorsunuz? İYİ Parti, masadan ayrılmakla ilgili duruşunu bir kez daha gözden geçirmeli." ifadelerini kullanmıştı.

Akşener: "Kumar masalarında yer almayız"

İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "altılı masayı terk etme" hakkındaki çağrısına yanıt verdi. 

Erdoğan'ın "yerlilik ve millilik" üzerinden yaptığı tanımlara ihtiyaç duymadıklarını vurgulayan Akşener, "Şu an yürürlükte olan ucube sistemin kabul edildiği 2017'deki referandumda konumumuzu açıkça ifade etmiştik. Çizgimizde kırık yok. Düşüncelerimizi aynı kararlılıkla savunmaya devam ediyoruz. Milletin geleceğinin hiçe sayıldığı kumar masalarında yer almadık. Bundan sonra da yer almaya niyetimiz yok." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)