Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'Kandil' sözlerine yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'da konuştu. Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu'nun 'Kandil' sözlerine cevap verdi.

SİYASET 06.11.2021, 18:25
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'Kandil' sözlerine yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, CHP liderinin "Kandil denen yeri, yerle yeksan etmezsem bana da 'Kılıçdaroğlu' demesinler." sözlerine verdiği cevapta, "Bay Kemal ne diyor? Eğer göreve gelirse Kandil'i yerle bir edecekmiş. Bay Kemal, bu millet sana bu devleti teslim etmez. Bu İYİ Parti'ye, bu HDP'ye devlet teslim edilir mi?" dedi. 


"20 sene önceki Batman'dan eser yok"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"Eğitimde 50 yataklı öğretmenevini, 2 pansiyonu, spor salonunu ve 26 okulu bugün açıyoruz. 440 yatak kapasitesine sahip yeni hastaneyi, 50 yatak kapasiteli ek binasını, Kozluk ilçesinde aile hekimliğini, Hasankeyf ilçesinde 25 yatak kapasiteli hastaneyi bugün resmen açıyoruz. 

Güven ve huzur iklimini kavuşan kentin hızlı yükselişini sevinerek izliyoruz. Bundan 20 sene evvel buraya geldiğimde gördüğüm şehirden eser yok. Daha da iyisini yapacağız.

"Tek parti faşizminin izleri..."

Burası terör örgütü zulmüne maruz kalmış bir kenttir. Karşımıza tek parti döneminin millet düşmanı faşizminin izleri çıkıyor. Bizler bu topraklarda 1000 senedir kardeşçe yaşıyoruz, her türlü saldırıya göğüs gerdik. 

İpler tek partinin eline geçince sıkıntılar başladı. Bu zihniyetin karşısında duranlar darbelerle susturuldu. Uzun yıllar boyunca bölge halkı yokluğa ve sefalete terk edildi. İktidara geldiğimizde manzara buydu. Derhal kolları sıvadık. OHAL'i biz kaldırdık, yatırım yapmaya başladık.

"Kan dökmeyi seçtiler"

'Çözüm Süreci' ile ülkemizi kurtaracak bir adım attık. Maksadımız bu meseleyi gündemden çıkarmak ve enerjimizi asıl hedefimize harcamaktı. Bu samimi süreçte yine kan dökmeyi seçtiler. Bu kanlı örgüt en çok Kürt kardeşlerimin kanını akıttı. 

"Bunlara devlet teslim edilir mi?"

Bay Kemal ne diyor? Eğer göreve gelirse Kandil'i yerle bir edecekmiş. Bay Kemal, bu millet sana bu devleti teslim etmez. Bu İYİ Parti'ye, bu HDP'ye devlet teslim edilir mi?

Türkiye'yi terör örgütünün saldırılarından kurtardık. Allah'ın izniyle, bu örgütün kuklası görevini yürüten HDP'nin siyasi saldırılarından da kurtulacağız."







Yorumlar (0)