Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Oğluna sahip çık, başka ebeveynler arıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin haftalık grup toplantısında önemli konularda mesajlar verdi. Muhalefet partilerinin bütçe görüşmelerindeki tutumunu eleştiren Erdoğan, enflasyonun hızla düşeceğini ve maaş zamlarının erimeyeceğini söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı İmamoğlu hakkındaki açıklamasına değinen Erdoğan, "Bay Kemal oğluna sahip çıksın. Çünkü o, kendisine başka ebeveynler arıyor." dedi.

SİYASET 21.12.2022, 13:38 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Oğluna sahip çık, başka ebeveynler arıyor

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemin sıcak konu başlıklarına ilişkin konuştu. Katar'da gerçekleştirilen Dünya Kupası'nda zafere ulaşan Arjantin'i kutlayan Erdoğan, başarılı organizasyon nedeniyle Katar'ı tebrik etti. A Milli Takım'ın da Dünya Kupası'nı aldığı günleri görmeyi de ümit ettiklerini kaydeden Erdoğan, "Bu hayalin, bir gün gerçeğe dönüşeceğine inanıyorum." dedi.

TBMM Genel Kurulunda cuma günü kabul edilen 2023 bütçesine değinen Erdoğan, "Müzakereler, komisyonlarda 36 gün devam etti. Genel Kurulda ise 12 gün boyunca tartışıldı. Nihayetinde Cumhuriyet'in 100. yılı bütçesi kabul edildi. Bu görüşmelerde söz alan ve katkısı olan bütün milletvekillerini tebrik ediyorum. Bazı tatsız görüntülerin dışında Meclis'te demokratik bir olgunluk vardı. Bu bütçe, milletin bütçesidir." ifadelerini kullandı.

"Proje yoksunu bir muhalefet var"

Muhalefet partilerinin görüşmeler boyunca kifayetsizliklerini sergilemeye devam ettiğini kaydeden Erdoğan, "Proje yoksunu bir muhalefet var. Cumhuriyetimizin 100 yıllık muhasebesini yapan bir aklı, maalesef muhalefette göremiyoruz. Türkiye'nin önünde ne gibi fırsatlar ve tehditler olduğunu çözümleyemiyorlar. Ellerine aldıkları notları, sorgulamadan okuyorlar. Daha önce cevaplanmış yalanları tekrarlıyorlar. Millet, kendi derdiyle dertleniyor. Muhalefet ise bambaşka gündemlerin peşinde oradan oraya sürükleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Önümüzdeki aylarda enflasyonun hızla düşüşüne şahit olacağız"

Cumhuriyet'in 100. yılında daha önce ertelenen hayalleri gerçekleştireceklerine vurgu yapan Erdoğan, enflasyon sorunuyla ilgili düşüncelerini açıkladı. Küresel çapta ekonomik krizlerin yaşandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce eleştirenler bile yavaş yavaş hakkımızı teslim ediyor. Enflasyonu hızla düşüreceğiz, bunun önünde artık bir engel yok. Önümüzdeki aylarda enflasyonun hızla düşüşüne şahit olacağız. Maaşlara yapacağımız zamlar, fırsatçılar yüzünden eriyip gitmeyecek. Merkez Bankası, faizi yüzde 9'a indirdi. Yabancı yatırımcının bu düşük faiz nedeniyle yatırım yapmasını istiyoruz. Yüzde 4-5 civarında bir büyümeyle 2022'yi kapatacağız." dedi.

İmamoğlu hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemindeki konulardan biri de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı oldu. Altılı masadan, "yıkık dökük masa" olarak bahseden Erdoğan, "O masada herkes birbirinin arkasından işler çeviriyor. Önceki hafta hakimlere hakaret iddiasıyla bir belediye başkanı hakkında karar verildi. Sevinçle ortaya döküldüler. CHP'nin başındaki Kılıçdaroğlu da dün bir açıklama yaptı. 'Biz baba oğul gibiyiz.' dedi. Biz de diyoruz ki Bay Kemal oğluna sahip çıksın. Çünkü o, kendisine başka ebeveynler arıyor. Hangi oyunu çevirirlerse çevirsinler, bizi ilgilendirmez." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)