Erdoğan: 2020'nin taçlı yıldızı oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Ayasofya Camii’nde kıldıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

SİYASET 01.01.2021, 14:50 01.01.2021, 16:55
Erdoğan: 2020'nin taçlı yıldızı oldu!

2020 yılının yalnızca Türkiye için değil, tüm dünya için yoğun geçtiğini ve tüm insanlık için de acılarla dolu bir sene olduğunu ifade eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşılarda mesafe kat edildiğini, görüşmeler sonucu 3 milyon aşının Türkiye'ye geldiğini ve devamının geleceğini belirterek, Almanya ile görüşüldüğünü ve ortak üretimin gündemde olduğunu, bu konuda TÜBİTAK'ın çalışmalarını sürdürdüğünü, alınan önlemler vesilesiyle 2021 yılında Covid-19 vaka sayılarında bir düşüş olmasını beklediklerini bildirdi.

CHP'li eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar'ın türbanlı yargıçlarla ilgili sarf ettiği (türbanlı yargıçların adil olamayacağı) sözlerin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikri Sağlar'ın bu çağda yaşamadığını, çok gerilerde kaldığını, Fikri Sağlar'ın fikirlerinin CHP zihniyetinin faşist anlayışının bir yansıması olduğunu söyledi.

CHP'nin oy toplamak için konu mankeni gibi birkaç başörtülüyü yanına alıp teşhir etmesine artık kimsenin aldanmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların başındaki örtüyle uğraşmanın hiçbir anlamının bulunmadığını ve hâkiminden savcısına, polisinden askerine kadar, ülkenin her kurumunda artık başı kapalı insanları da göreceklerini vurguladı.

Bu zihniyetin artık insanların yaşam biçimlerine ve inançlarına müdahale etme isteklerini görmek istemediklerini dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya ile ilgili de "2020'nin taçlı yıldızı" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)