Prof. Dr. Şahin'den "Aşı tedarikinde boşluk oluşacak" uyarısı!

Prof. Dr. Uğur Şahin, Pfizer/BioNTech aşısının üretimini artırmak için yoğun çaba harcadıklarını, diğer koronavirüs aşıları gelinceye kadar aşı tedarikinde boşlukların oluşabileceğini söyledi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.01.2021, 15:55 01.01.2021, 15:58
Prof. Dr. Şahin'den "Aşı tedarikinde boşluk oluşacak" uyarısı!

Prof. Dr. Uğur Şahin, Pfizer ile BioNTech'in koronavirüs aşısının üretimi için beraber yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Şahin, diğer koronavirüs aşıları yapılıncaya kadar aşı tedarikinde boşlukların meydana gelebileceğini söyledi. 

Avrupa'da Pfizer ile BioNTech'in birlikte ürettiği koronavirüs aşısının kullanımı onaylanmıştı. 27 Aralık günü ise aşılamalara geçilmişti. 27 Aralık gününden sonra Almanya'da bulunan bazı aşı merkezleri geçici süreyle kapatılmıştı. 

Prof. Dr. Şahin, koronavirüs aşılarının onaylarında gecikme meydana geldiğini belirterek, Avrupa'da bulunan diğer koronavirüs aşılarının onaylanmadığını, bu nedenle boşluğun oluştuğunu ve söz konusu boşluğu kendi ürettikleri aşılarla doldurmaya mecbur olduklarını ifade etti.

Avrupa'da bulunan yetkililerin Moderna tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını 6 Ocak günü onaylamaları gerekiyor. 

Prof. Dr. Şahin, Pfizer ile geliştirdikleri koronavirüs aşısının İngiltere'de ortaya çıkarak diğer ülkelere yayılmaya başlayan mutasyona karşı koruma sağlayabileceğini söyledi. Konuya ilişkin testleri sürdürdüklerini belirten Prof. Dr. Şahin, kısa zaman içerisinde neticeye ulaşacaklarını aktardı. 

-70 derece saklanması gerekli olan koronavirüs aşısının daha rahat depolanabilmesi için çaba harcandığını kaydeden Prof. Dr. Şahin, yaz aylarının sonuna doğru yeni nesil koronavirüs aşılarının daha yüksek sıcaklıklarda muhafaza edilebileceğini ekledi. 

Yorumlar (0)