Edanur’un şüpheli ölümü: İBB çalışanı tutuklandı

Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonucunda oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki kız çocuğunun ölümüyle ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden makine teknikeri Furkan K., tutuklandı.

GÜNDEM 05.05.2024, 16:10 Buse Önder
Edanur’un şüpheli ölümü: İBB çalışanı tutuklandı

Küçükçekmece'deki Menekşe Sahil Parkı'nda Eda Nur Gezer'in yaşamını yitirmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç AŞ'de görevli üç şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Makine teknikeri Furkan K, kepçe operatörü Sezai A. ve tesisat ustası Fayık C, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Firari şahıs için çalışmalar devam ediyo

Soruşturma savcısı, şüphelilerden Furkan K'nin tutuklanması, Sezai A. ile Fayık C'nin ise adli kontrol altına alınmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe başvurdu.

Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliği, makine teknikeri Furkan K'nin tutuklanmasına, kepçe operatörü Sezai A. ile tesisat ustası Fayık C'nin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Ağaç AŞ Genel Müdürü Ali S'nin gözaltı kararı bulunduğu ve firari olduğu belirtilirken, kendisinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Ne olmuştu?

26 Nisan'da Fatih Mahallesi'ndeki Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine bir kişinin düşerek boğulduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilmişti.

Yapılan incelemede, parkın bazı bölümlerinin kazı çalışması sonrasında su birikintisiyle dolduğu ve 5 yaşındaki Eda Nur Gezer'in buraya düşerek hayatını kaybettiği belirlenmişti. İBB ise olaya ilişkin yaptığı açıklamada, kendi bünyelerinde idari soruşturma başlattıklarını duyurmuştu.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında kusur tespiti için uzman bilirkişi heyeti görevlendirilmişti.

Yorumlar (0)