Erbakan'dan İncirlik ve Kürecik üssü önerisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Meclis'teki basın toplantısında ABD ve İsrail'e yaptırım uygulanması gerektiğini kaydetti. ABD'nin İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması gerektiğini vurgulayan Erbakan, "çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye" hakkında ise "yok hükmünde" yorumunu yaptı.

SİYASET 12.10.2023, 14:21 13.10.2023, 09:36 Hakan Öksüz
Erbakan'dan İncirlik ve Kürecik üssü önerisi

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gündemin sıcak başlıkları hakkında değerlendirmeler yaptı. 

Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs'te yıllardır İsrail zulmünün yaşandığını kaydeden Erbakan, "Müslümanların ilk kıblesi, yıllar boyunca işgal altında. Bütün dünyanın gözü önünde Gazze'de insanlık suçu işleniyor. Çocuk, yaşlı, kadın demeden öldürüyorlar." dedi.

"ABD'nin desteği, İsrail'e cesaret veriyor"

İsrail'in Gazze'de orantısız güç kullandığını kaydeden Erbakan, "Uluslararası toplum da bun sessiz kalıyor. Sadece kınamakla yetinmek olmaz. İşgalci İsrail'e destek açıklaması yapan ABD, Tel Aviv'i cesaretlendiriyor. Türkiye öncülüğünde bir İslam birliği kurulmalıdır. Filistin'in kurtuluşu buna bağlıdır." ifadelerini kullandı.

"ABD'nin İncirlik ve Kürecik üslerini kapatmamız gerekiyor"

Türkiye başta olmak üzere Gazze'de yaşananlarla ilgili bütün İslam aleminin somut tedbirler uygulaması gerektiğini dile getiren Fatih Erbakan, "Siyonist terörü durdurmak için yaptırım uygulamamız şart. Ankara'daki İsrail büyükelçisini göndermeli, İsrail'deki büyükelçiyi de Türkiye'ye çağırmalıyız. Öte yandan ABD'nin İncirlik ve Kürecik üslerini kapatmamız gerekiyor. Petrol gibi maddelerin ABD ve İsrail'e satışı da durdurulmalı." açıklamasını yaptı.

"Emeklilere 5 bin liralık ikramiye, yok hükmündedir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan "çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye" ile ilgili de konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, "Yüksek enflasyon karşısında emekliler eziliyor. Haklı olarak da bu ikramiyeye karşı çıkıyorlar. Verilen bu parayı, matematiksel olarak bu şartlarda yok hükmünde sayıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)