BM: Gazze nüfusu soykırıma maruz kalıyor: İsrail, sivilleri bombalamayı bırakmalı!

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü, Gazze nüfusunun büyük bir kesiminin soykırıma maruz kaldığını ve İsrail güçlerinin sivilleri bombalamayı bir an önce bırakması gerektiğini açıkladı.

DÜNYA 12.10.2023, 14:05
BM: Gazze nüfusu soykırıma maruz kalıyor: İsrail, sivilleri bombalamayı bırakmalı!

BM Filistin Özel Raportörü, İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalara ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada "İsrail tarafından abluka altına alınan Gazze halkının kaynaklarını kesmek ve onları aç bırakmak bir savaş suçudur. Eğer bu yaşananlar kasıtlıysa bu açıkça insanlık suçudur" ifadeleri kullanıldı.

Gazze’de soykırım!

BM Filistin Özel Raportörü, Gazze halkının büyük bir kesiminin soykırıma maruz kaldığını vurguladı ve İsrail'in bir an evvel sivilleri bombalamayı bırakması gerektiğini ifade etti.

Saldırılara ilişkin açıklama yapan Uluslararası Kızılhaç Komitesi ise Gazze'de insani durumun oldukça endişe verici ve tehlikeli şekilde kötüleştiğini ayrıca sağlık sektörünün çöküşün eşiğine geldiğini duyurmuştu.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi günü sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adı ile kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne doğru binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar da Gazze-İsrail sınırında yer alan Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın gerçekleştirerek burayı ele geçirmişti.

Yaşanan olaylar üzerine İsrail ordusu da onlarca savaş uçağı ile Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

1200 İsrailli hayatını kaybetti

Gazze'den İsrail’e yönelik düzenlenen saldırılarda 1200 İsrailli vatandaşın hayatını kaybettiği açıklandı.

Gazze'de 1354 kişi öldü, 6 binden fazla yaralı var

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise İsrail tarafından Gazze'ye düzenlenen saldırılarında 1354 kişinin hayatını kaybederken, 6 bin 49 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Ayrıca Batı Şeria'daki İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 29 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 150 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Yorumlar (0)