Esir yakınları tehdit etti, İsrail'den ilk resmi açıklama geldi

İsrail'de hükümet ile muhalefet "acil durum hükümeti" kurulması konusunda anlaşmaya vardı. Netanyahu'nun da yer aldığı basın toplantısında konuşan muhalif lider Benny Gantz, İsrailli esirlerin durumuyla ilgili ilk resmi açıklamayı yaptı.

DÜNYA 12.10.2023, 08:37 12.10.2023, 17:36 Hakan Öksüz
Esir yakınları tehdit etti, İsrail'den ilk resmi açıklama geldi

İsrail'de muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile anlaştıklarını, "acil durum hükümetinin" kurulacağını söyledi. Gantz'ın açıklamayı yaptığı basın toplantısında Netanyahu'nun yanı sıra İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da yer aldığı görüldü.

Gantz: "Ordunun gücü gerekirse Lübnan'da da hissedilir"

Seferberlik halinde olduklarını kaydeden Gantz, "Vatandaşlarımız endişe ediyor. Onları teselli edecek herhangi bir söz bulmakta güçlük çekiyorum. Tüm İsrail düşmanlarına karşı ülkece birlik olduğumuzu göstermek için şu an bir aradayız. Bölgedeki en güçlü ordu bizde. Bu ordunun gücü gerekirse Lübnan'da da hissedilir." ifadelerini kullandı.

"Esirler için ne gerekirse yapacağız"

Hamas tarafından ele geçirilen İsrailli esirlerin durumu hakkında açıklama yapan Gantz, "Vatandaşlarımızı sağ salim ülkeye getirmek için ne gerekirse yapacağız." dedi. Gantz'ın bu konuşması, İsrail tarafından esirlerle ilgili gelen ilk resmi açıklama olarak kayıtlara geçti.

Esir yakınları tehdit etmişti

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN), esirlerin yakınlarının İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile buluşmasından çarpıcı bir detayı aktarmıştı. Buna göre esir yakınları, Cumhurbaşkanı Herzog'a, "Hükümet 4 gündür bize açıklama yapmıyor. Gerekirse ülkeyi sarsarız." diyerek gözdağı verdi.

Yorumlar (0)