NATO'dan İsrail'e uyarı

Jens Stoltenberg, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısının akabinde İsrail'in karşılığının orantılı olması gerektiğinin altını çizdi.

DÜNYA 11.10.2023, 23:32
NATO'dan İsrail'e uyarı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın birinci günkü oturumlarının ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.

Filistin-İsrail çatışmasının bölgeye yayılma endişesinin olup olmadığı sorulan Stoltenberg, İsrail’in cumartesi günü itibarıyla terör saldırılarına maruz kaldığını, masum insanların yaşamını yitirdiğini ve İsrail'in bu tarz terör saldırılarına karşı kendisini savunma hakkı olduğunu kaydetti.

Jens Stoltenberg, "İsrail'in bu saldırılara vereceği karşılığın orantılı olmasını bekliyorum. Bu çatışma sürerken masum sivillerin yaşamını yitirmesini önlemek için İsrail'in elinden gelen her şeyi yapması büyük önem taşıyor." diye konuştu.

İsrail'e düşman olan ülkelerin mevcut çatışma durumunu kullanmaması gerektiğinin altını çizen Stoltenberg, ABD'nin söz konusu bölgedeki askeri varlığını artırdığını anımsattı.

Stoltenberg, "Bu durum, çatışmanın daha da tırmanmasını önlemek için verilmiş olan çok önemli bir caydırıcılık mesajıdır." şeklinde konuştu.



Filistin-İsrail çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 sabahı İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' ismiyle geniş kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail istikametine çok sayıda roket fırlatılırken, Filistinli silahlı gruplar İsrail-Gazze hududundaki Beyt Hanun-Erez Hudut Kapısı'na baskın gerçekleştirerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar bir süre sonra buradan İsrail içindeki yerleşim noktalarına giriş yapmış, İsrail ordusu ise çok sayıda savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı başlatmıştı.

Yorumlar (0)