Gazze'de ölenlerin sayısı 1200'ü buldu! Hastalar yerde yatıyor

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de ölenlerin sayısının 1200'e yaklaştığını kaydeden Sağlık Bakanı Vekili Dr. Yusuf Eburriş, 5 bin kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralıların büyük kısmının kadın, yaşlı ve çocuklardan oluştuğu bildirildi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, doluluk nedeniyle hastaların yerde yatırıldığını ekledi.

DÜNYA 12.10.2023, 08:55 12.10.2023, 09:02 Hakan Öksüz
Gazze'de ölenlerin sayısı 1200'ü buldu! Hastalar yerde yatıyor

Hamas'a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu, uluslararası kamuoyunun bir numaralı gündemi oldu. Hamas'ın operasyonuna kara ve havadan yaptığı saldırılarla karşılık veren İsrail, Gazze'ye bomba yağdırdı.

Filistin'de ölenlerin sayısı 1200, 5 bin de yaralı var

Gazze'deki Şifa Hastanesinde incelemeler yapan Sağlık Bakanı Vekili Dr. Yusuf Eburriş, İsrail saldırıları nedeniyle Filistin'de ölenlerin sayısının 1200'ü bulduğunu kaydetti. Eburriş'in açıklamasına göre 5 bin civarında kişi ise yaralandı. Yaralıların büyük kısmının kadın, yaşlı ve çocuklardan oluştuğu kaydedildi.

Eşref el-Kudra: "Hastalar yerde yatıyor"

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, hastanelerdeki doluluk nedeniyle hastaların yerlerde yatırıldığını bildirdi. Kudra, "İsrail'in yakıt ve suyu kesmesi, ciddi bir tehlikeye sebep oluyor. Burada acı bir sağlık ve çevre felaketi meydana gelebilir. Bu yaşanırsa sorumlusu İsrail'dir." dedi.

Yorumlar (0)